Revolut, profit dublu în 2024. Schema „Karma” cu care își urmărește angajații

Revolut, profit dublu în 2024. Schema „Karma” cu care își urmărește angajații
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Profiturile Revolut s-au dublat anul trecut, crescând cu 148% la 1 miliard de lire sterline. Această majorare s-a datorat creșterii numărului de abonamente și veniturilor din departamente precum cel de tranzacționare în criptomonede.

Revolut nu a dezvăluit care este fondul de bonusuri pentru angajați, dar a explicat că a construit o „cultură sănătoasă a riscului și a conformității” printr-un „sistem bazat pe puncte” impus angajaţilor, scrie The Guardian.

Sistemul respectiv, numit Karma, lansat în 2020, este utilizat pentru a urmări cât de bine respectă personalul regulile de risc și conformitate, „ceea ce duce la câștigarea și pierderea de puncte de către angajați, care vor afecta în cele din urmă bonusurile”, se arată în raportul anual al Revolut.

Aceste puncte sunt combinate la nivel de echipă, scorul lor colectiv fiind apoi utilizat fie pentru a reduce, fie pentru a majora bonusurile individuale ale angajaților.

În anii de după lansarea sa în 2015, Revolut s-a confruntat cu probleme contabile și încălcări ale reglementărilor UE, precum și cu preocupări legate de un mediu de lucru excesiv de agresiv.

Compania spune că a rezolvat aceste probleme contabile și de reglementare și a depus eforturi pentru a-și îmbunătăți mediul de lucru.

„Sistemul nostru propriu Karma este concentrat pe promovarea acțiunilor pozitive de gestionare a riscurilor și a conformității la Revolut. Această schemă, lansată în 2020, măsoară și stimulează eficient bunele practici de risc.

Am observat o creștere a performanței Karma la nivelul întregii companii în ceea ce privește procesele cheie de gestionare a riscurilor și a conformității cu 25% de la implementare”, a declarat un purtător de cuvânt al Revolut.

Aproape 4,3 milioane de clienţi în România

În România, depozitele clienţilor şi ale companiilor care folosesc Revolut Business ca un cont bancar principal au atins valoarea de 1,2 miliarde euro la 31 decembrie 2024 (+56% în 2024 faţă de 2023).

Portofoliul de credite oferite de Revolut în piaţa locală a progresat cu 88% în 2024 faţă de 2023, în timp ce numărul clienţilor cărora li s-au acordat credite de nevoi personale a crescut cu 41% faţă de anul anterior.

La 31 decembrie 2024, Revolut avea în România aproape 4,3 milioane de clienţi retail, o bază în creştere cu 28% faţă de anul anterior. Baza de clienţi plătitori de abonamente a progresat de asemenea, cu 18% faţă de 2023, pe piaţa locală.

Cea mai solidă creştere a fost înregistrată de Revolut Business, cu 116% mai mulţi clienţi în România, în 2024.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇