Cine este cel mai bun patiser-cofetar din lume și cum arată creațiile sale (Video)

Cine este cel mai bun patiser-cofetar din lume și cum arată creațiile sale (Video)
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Un ciocolatier belgian a fost desemnat cel mai bun patiser-cofetar din lume de către un juriu independent de jurnalişti, consolidând astfel reputaţia Belgiei în domeniul producţiei de ciocolată de cea mai bună calitate.

Pierre Marcolini a primit acest premiu atribuit de World Pastry Stars, o organizaţie cu sediul în Italia, compusă din maeştri bucătari din patiseria tradiţională şi din ţări specializate în producţia de ciocolată, precum Franţa, Elveţia şi Japonia, informează Reuters.

Cât costă bomboanele făcute de el

Renumite pentru stilul lor minimalist, produsele create de Pierre Marcolini au devenit de-a lungul anilor adevărate cadouri de lux, iar unele dintre cutiile sale de ciocolată se vând cu peste 100 de euro, deoarece expertul belgian oferă adeseori un aspect sofisticat prăjiturilor, bomboanelor, pricomigdalelor şi jeleurilor sale.

ADVERTISING

După ce a primit acest trofeu, Marcolini a spus că îl consideră un fel de justificare pentru proiectele sale "nebuneşti, care au scopul de a renova, transforma, schimba şi moderniza universul patiseriei şi al industriei ciocolatiere".

Pierre Marcolini a deschis cofetării în mai multe ţări, inclusiv în Germania şi în China, care se aseamănă cu magazinele de lux.

Ciocolata, alinare în vremea pandemiei

Ciocolatierul belgian, în vârstă de 56 de ani, s-a născut la periferia oraşului Charleroi şi şi-a deschis prima cofetărie la Bruxelles în urmă cu 25 de ani. El speră că ciocolata ar putea să aducă oamenilor o anumită alinare în această perioadă dificilă, marcată de pandemia de coronavirus.

ADVERTISING

Belgia este o ţară care se mândreşte cu meşteşugul său din industria ciocolatieră, la peste un secol după ce Jean Neuhaus a inventat pralinele - bomboane cu o crustă tare din ciocolată, umplute cu cremă -, în 1912.

Belgia se confruntă însă cu o concurenţă tot mai acerbă din partea unor producători străini din Canada şi Malaezia, care îşi promovează produsele cu mesaje precum "ciocolată în stil belgian" sau "ciocolată după o reţetă belgiană".

În Belgia există peste 200 de producători de ciocolată, peste 2.000 de magazine şi muzee dedicate ciocolatei, trasee turistice şi ateliere, inclusiv Muzeul produselor din cacao şi ciocolată din Bruxelles.

ADVERTISING

Iată câteva dintre creațiile lui Pierre Marcolini

Ganaches pures

???????? A l'heure du thé, Pierre Marcolini marie ses ganaches grands crus de cacao à 6 thés d'exception. Coffret plumier de 18 pièces ou coffret malline (gourmand) de 36… Lequel choisissez-vous ?https://eu.marcolini.com/fr/categorie-produit/collection-automne/???????? It's teatime, isn't it? Did you know that Pierre Marcolini has used 6 exceptional teas to create his new grand cru ganaches? Are you more of an 18-pieces box or a 36-pieces (gourmet) box for you?https://eu.marcolini.com/en/product-category/autumn-collection/©Benjamin LUYPAERT - Des Places & Des Montagnes

Posted by Pierre Marcolini on Wednesday, September 9, 2020

????????Pour le plaisir des yeux et pour partager ce savoir-faire qui nous est cher... on vous montre comment nos artisans ont décoré les oeufs de Pâques avec du zeste de cacao. C’était juste avant la fermeture de notre atelier. ➡ Lien dans la bio????????For the pleasure of the eyes and to share this expertise that is dear to us... we show you how our artisans decorated the Easter eggs with cocoa zest. That was just before our workshop closed.#Easter #Gifts #BeantoBar #PierreMarcolini #HomeDelivery #Chocolate #StayHome

Posted by Pierre Marcolini on Tuesday, April 7, 2020

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇