TikTok afirmă, marţi, că platforma a fost protejată pe durata a 150 de alegeri la nivel global şi se intervine constant pentru a aborda provocările care apar la nivelul întregii industrii de profil.
Reprezentanţii reţelei precizează, de asemenea, că au transmis deja date Comisiei europene şi vor continua să colaboreze cu autorităţile.
”Am protejat integritatea platformei noastre în peste 150 de alegeri la nivel global şi continuăm să abordăm proactiv aceste provocări comune la nivelul întregii industrii. TikTok a transmis Comisiei Europene informaţii detaliate privind aceste eforturi şi am detaliat transparent şi public acţiunile noastre solide”, au transmis, marţi, oficialii TikTok, într-un comunicat de presă.
Aceştia au precizat că nu acceptă reclame politice plătite şi elimină conţinutul care încalcă regulile.
”Nu acceptăm reclamele politice plătite, eliminăm proactiv conţinutul care încalcă regulile noastre privind dezinformarea, hărţuirea şi discursul care instigă la ură, şi vom continua să colaborăm cu Comisia Europeană, precum şi cu autorităţile regionale şi naţionale pentru a răspunde solicitărilor şi a discuta preocupările", au mai transmis oficialii TikTok.
Comisia Europeană a demarat o investigație oficială împotriva TikTok în temeiul regulamentului privind serviciile digitale, Digital Services Act (DSA).
Ancheta se referă la obligația de a evalua și a atenua în mod corespunzător riscurile sistemice legate de integritatea alegerilor, în special în contextul recentelor alegeri prezidențiale din România din 24 noiembrie, potrivit unui comunicat Comisiei.
„Trebuie să ne protejăm democrațiile de orice fel de ingerință străină. Ori de câte ori suspectăm o astfel de ingerință, în special în timpul alegerilor, trebuie să acționăm rapid și ferm. În urma unor indicii serioase că actori străini au intervenit în alegerile prezidențiale din România prin utilizarea TikTok, investigăm acum cu atenție dacă TikTok a încălcat Legea privind serviciile digitale, prin faptul că nu a abordat astfel de riscuri. Ar trebui să fie foarte clar că, în UE, toate platformele online, inclusiv TikTok, trebuie să fie trase la răspundere”, a declarat Ursula von der Leyen, şefa CE.