Statistica unde noua campioană de la Wimbledon apare alături de Simona Halep. Bornele stabilite de Barbora Krejcikova

Statistica unde noua campioană de la Wimbledon apare alături de Simona Halep. Bornele stabilite de Barbora Krejcikova

Tenismena din Cehia Barbora Krejcikova a cucerit sâmbătă turneul de la Wimbledon pentru prima dată în carieră, după o finală disputată în fața lui Jasmine Paolini din Italia.

Scorul a fost 6-2, 2-6, 6-4, cehoaica bifând al doilea său turneu de Mare Șlem la simplu, după Roland Garros 2021. Ea a revenit în același timp și în primele 10 din clasamentul WTA. De asemenea, italianca pierde a doua finală consecutivă de GS, după cea de la Roland Garros.

Krejcikova este doar a 7-a sportivă din era Open care câștigă prima sa finală disputată atât la Wimbledon, cât și la Roland Garros, după Billie Jean King, Margaret Court, Evonne Goolagong, Serena Williams, Maria Sharapova și Ashleigh Barty.

Mai mult, Krejcikova și Simona Halep sunt singurele sportive aflate în activitate care să fi triumfat la Wimbledon și Roland Garros. Sportiva noastră are titlurile cucerite la Paris în 2018 și la All England Club un an mai târziu.

ADVERTISING

În fine, în acest moment, Barbora rămâne în istorie ca a doua jucătoare cu cel mai slab clasament (nr. 32 mondial) care a obținut titlul la simplu feminin la Wimbledon. Culmea este că Cehia are două trofee consecutive aici în capitala Marii Britanii, după ce anul trecut triumfa Marketa Vondrousova.

PROGRAM ȘI REZULTATE

FAZA GRUPELOR

14 iunie

15 iunie

16 iunie

17 iunie

18 iunie

19 iunie

20 iunie

21 iunie

22 iunie

23 iunie

24 iunie

25 iunie

26 iunie

OPTIMI DE FINALĂ

29 iunie

30 iunie

1 iulie

2 iulie

SFERTURI DE FINALĂ

5 iulie

6 iulie

SEMIFINALE

9 iulie

10 iulie

Zile de pauză pe 11, 12 și 13 iulie

FINALA EURO 2024

14 iulie


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!