Patru măsuri de luat pentru eliminarea pericolului țânțarilor dintr-o locuință

Patru măsuri de luat pentru eliminarea pericolului țânțarilor dintr-o locuință

Țânțarii sunt insecte care fac probleme pe toată perioada sezonului cald, deoarece provoacă disconfort și boli din cauza mușcăturilor. Din această cauză este esențial să se ia anumite măsuri care să elimine pericolul țânțarilor în interiorul locuințelor. Printre soluțiile disponibile se numără cele ce acționează în direcția distrugerii lor cu ajutorul substanțelor chimice sau a celor naturale și cele ce se comporta ca o barieră împiedicând insectele să pătrundă la interior. 

Încălzirea climatică a dus la răspândirea în România a unor specii noi de țânțari, cum ar fi țânțarul tigru. Această variantă este purtătoare a unor boli mai rar întâlnite în țară, de exemplu virusul Zika, și astfel se impune luarea unor măsuri eficiente care să protejeze și să ofere confortul necesar la interior. Un partener prețios în acest sens este site-ul Hornbach.ro, unde sunt disponibile plase pentru țânțari, precum și alte materiale ce pot oferi rezultate eficiente pentru eliminarea sau împiedicarea acestor insecte să pătrundă în case. 

ADVERTISING

Iată cum se poate elimina pericolul țânțarilor dintr-o locuință!

Poză de National Institute of Allergy and Infectious Diseases pe Unsplash.com

  1. Una dintre cele mai eficiente măsuri, care poate fi aplicată cu ușurință este montarea plaselor de țânțari la ferestrele și ușile unor case. Prin plasarea acestei bariere fizice insectele dăunătoare nu vor putea intra, iar persoanele din interior vor fi ferite de atacul acestora. În magazinele de bricolaj sunt disponibile diverse tipuri de plase (cele pentru ferestre, care sunt fixe sau mobile sau cele pentru uși, dotate cu magneți pentru accesul facil al persoanelor).
  2. Dispozitivele electronice de respingere și de distrugere a țânțarilor sunt utile, în special în cazul în care nu poate fi oprit în totalitate accesul către interior al tuturor țânțarilor. Aceste echipamente funcționează pe baza undelor sonore, a luminii ultraviolete, având o eficacitate crescută nu doar în izgonirea țânțarilor, ci și a altor insecte zburătoare. Dispozitivele de acest fel au preț accesibil, se montează ușor și nu afectează în niciun fel siguranța persoanelor și a animalelor de casă.
  3. Persoanele preocupate de utilizarea unor soluții ecologice pot apela la diverse produse naturale, care au proprietăți repelente. Printre variantele care sunt eficiente se numără uleiurile esențiale de eucalipt, lavandă sau citronela, acestea oferind în plus și un miros plăcut în interior. Aplicarea acestei soluții se face prin intermediul unor difuzoare de aromă, fie prin realizarea unui amestec de apă cu ulei esențial și pulverizarea lui în diferite zone ale locuinței.
  4. Eliminarea țânțarilor poate fi făcută prin aplicarea unor soluții proactive, eficientă în acest sens fiind eliminarea locurilor de reproducere a acestor insecte. Este cunoscut faptul că insectele își depun ouăle în zone cu apă stătătoare și, de aceea, eliminarea acestor surse din apropierea casei aduce rezultate optime. De asemenea, se va acorda atenție sporită zonelor unde apa de ploaie rămâne pentru o vreme îndelungată, în acest caz fiind utilă montarea unor instalații de drenaj care să elimine băltirea.
ADVERTISING

În concluzie, luarea unor măsuri pentru eliminarea țânțarilor sau pentru împiedicarea accesului acestora în locuință reprezintă o metodă de creștere a confortului la interior și de micșorare a riscului de răspândire a unor boli specifice.