Timișoara, Capitala Europeană a Culturii 2023, a găzduit ultima zi de probe din singurul reality show în social media din România. 8 concurenți, împărțiți în 4 echipe, au străbătut în ultima săptămână Timiș și Timișoara în căutare de locuri, istorii și experiențe pe care să le împărtășească comunității lor și astfel să facă poftă de călătorit în România frumoasă.
Pe tot parcursul Treasure Games in Banat, concurenții au fost urmăriți de camere Panasonic Lumix, care au surprins în cele mai mici detalii fiecare nouă descoperire.
De dimineață și până seara, ei au păstrat deschise lavaliere Boya, care n-au ținut cont de vreme, vânt, umezeală sau soare puternic, și au captat în siguranță vocile participanților, astfel încât reacțiile lor cu fiecare nouă explorare să poată fi incluse în seria video Treasure Games, a cărei premieră va fi în această toamnă.
Ziua de sâmbătă, a șasea de probe, s-a concentrat în Timișoara și cu ajutorul tehnologiei 5G de la Orange, concurenții au putut să călătorească și în Arad.
Nu doar virtual au parcurs distanțe mari cu o viteză incredibilă. Participanții Treasure Games in Banat au luat rapid lecții de pilotaj și asistați de profesioniști au avut ocazia să străbată Timișoara de la înălțime și să caute să recunoască cât mai multe locuri emblematice ale Capitalei Banatului. Punctul de start a fost un aerodrom cu o mare importanță istorică pentru aviația românească.
În anul 1932 Direcția Aviației Civile a înscris în programul de activitate înființarea unui aeroport care să deservească Timișoara, iar la data de 29 mai 1935 se încheia între delegaţii Municipiului Timișoara şi Subsecretariatul de Stat al Aerului un proces verbal pentru înfiinţarea Aeroportului Comunal Timişoara. În data de 10 iulie 1935 a fost identificată şi hotărâtă locația Aeroportului Timișoara Cioca, iar, în urma unei licitaţii publice la data de 19 Septembrie 1936, a fost încheiat între Municipiul Timișoara şi firma Arh. August Schmiedigen contractul pentru construcţia aerogării Timișoara, construcție finalizată în anul 1938.
În octombrie 1937 s-a încheiat și contractul pentru construcția hangarului din cadrul Aeroportului Cioca. Cu toate că acest aerodrom a fost activ un an de zile ca aeroport, în perioada 1041 – 1942, acesta deține, prin arhitectura și planificarea perioadei respective, un hangar mare și impunător, cu suprafaţa construită la sol de 1973 mp şi o aerogară impunătoare cu o suprafață construită la sol de 340 mp. În prezent, aerodromul a devenit locație cunoscută pentru evenimentele muzicale
Pentru că alergarea prin soare nu este simplă și a fost provocatoare în toate zilele de concurs, pentru ultima cu probe Treasure Games in Banat, echipa Cronicari Digitali a găsit locul perfect unde să-I aducă pe concurenți pentru a-și continua concursul dar a se și relaxa în același timp. Iulius Town Timișoara îmbină în cel mai armonios mod funcțiuni de retail, office, parc și entertainment, într-un singur loc. Este un spațiu vibrant iubit de timișoreni, dar și de restul locuitorilor din regiunea de Vest. De asemenea, este o destinație importantă și pentru vecinii sârbi și ungari, pentru shopping, dar și pentru evenimente și relaxare. Cu ajutorul unor probe simple, concurenții Treasure Games in Banat au simțit pe pielea lor că Iulius Town este un loc de neratat pentru oricine ajunge în Timișoara.
Tot aici s-a consumat și ultimul moment al zilei. Concurenții singurului reality show în social media din România s-au întâlnit la un cocktail party cu participanții la Heritage Instameet „Meet me in Timișoara!”, realizat de Asociația Human Made Art (HUMART), prin platforma culturală Cronicari Digitali, având cofinanțarea de Consiliul Județean Timiș, prin programul TimCultura 2023.
La sosirea la Iulius Gardens (Family Plaza) din Iulius Town Timișoara, toate cele patru echipe au fost întâmpinate pe covorul roșu de Toader Păun.
Treasure Games, showul care arată România frumoasă
Treasure Games in Banat dezvăluie bogăția și specificul locurilor și oferă o incursiune inedită în istoria și cultura Banatului. Fiecare echipă acumulează puncte pe măsură ce rezolvă sarcinile, în funcție de modul în care îndeplinește cerințele și timpul în care reușește să facă acest lucru.
Echipa câștigătoare va primi trofeul Treasure Games, dar și un premiu în valoare de 2000 EURO.
Toată aventura concurenților poate fi urmărită în timp real pe conturile lor de social media, iar rezultatul final al competiției va fi dezvăluit în seria video Treasure Games in Banat, care va fi lansată pe canalul de YouTube Treasure Games în această toamnă. Echipa de producție va surprinde momente inedite din culise și le va distribui pe conturile de social media Treasure Games și Cronicari Digitali. Mai bine de 168 de ore de filmare vor fi transformate ulterior în episoadele care vor spune pe YouTube povestea competiției.
A doua ediție a primului reality show în social media din România oferă imagini, informații și un ghid practic pentru oricine vrea să pornească în explorare mergând pe urmele creatorilor de conținut din concurs.
Show-ul creat de Zaga Brand, prin platforma Cronicari Digitali, este susținut de Raiffeisen Bank. Partenerii acestei ediții sunt Orange și Profi. Treasure Games in Banat are susținerea SIXT, Iulius Town, Timișoreana, Panasonic și Boya, prin MGT.