Poţi avea o casă elegantă indiferent de bugetul pe care îl dedici amenajării. Eleganța se poate exprima atât prin mobilier, cât şi prin anumite finisaje sau chiar mici detalii. Vestea bună este că o amenajare elegantă nu se va demoda prea curând şi se poate adapta atât pentru vile, cât şi pentru apartamente sau chiar studiouri.
Iată TOP 5 detalii deosebite pentru o locuinţă amenajată în stil elegant
Un perete accent
Un perete accent este o soluţie minunată pentru un decor elegant şi deosebit la tine acasă. Ce înseamnă un perete accent? Ei bine, după cum îi spune şi numele, acest concept se referă la folosirea unui singur perete dintr-o cameră pentru a da o “pată de culoare” încăperii. În general, acesta va fi diferit de ceilalţi 3 pereţi, pentru a atrage atenţia şi a crea un design plăcut.
Poţi avea un perete accent cu ajutorul tapetului, chiar şi tapetului 3D, dar şi cu ajutorul lavabilei sau al decorativei. Bineînţeles, poţi să creezi un perete accent chiar şi fără vopsea sau tapet. Decorează-l diferit, cu foarte multe tablouri, rame foto sau desene.
Un frigider pentru vinuri
Vinul reprezintă o băutură nobilă, asociată cu o mulţime de evenimente notabile din istorie, fie ea antică, fie ea recentă. Dacă vrei să îţi surprinzi mereu invitaţii cu o băutură fină, alege câteva vinuri bune, cu care să îi serveşti. Ba mai mult, ca să transformi decorul într-unul elegant, foloseşte şi un frigider de vinuri pentru a le depozita. Pe altex.ro ai frigider de vinuri şi poţi comanda unul cu doar câteva clickuri. Frigiderul de vinuri îşi poate găsi locul în living, în bucătărie sau chiar pe hol, în funcţie de decorul casei tale.
Draperii din materiale fine
Draperiile din materiale elegante, fine, reprezintă cea mai bună opţiune pentru o amenajare rafinată. Evită materialele kitsch, care sclipesc prea tare, au texturi foarte sintetice sau culori foarte ţipătoare. Cele mai inspirate culori pentru draperii sunt cele adecvate cu restul decorului. Totuşi, dacă vrei să mergi la sigur, alege culori neutre, precum alb murdar, bej, gri închis sau verde.
Culori neutre
Asocierea de prea multe culori ţipătoare nu este deloc rafinată. Dacă vrei o casă decorată elegant, îndreaptă-te cât mai des către culori neutre, pastelate. Desigur, asta nu înseamnă să nu foloseşti accente de culori vesele. Totuşi, păstrează culorile puternice ca accent şi evită să vopseşti pereţii în roşu, negru, violet sau galben aprins.
Cât mai multă lumină naturală
Lumina naturală este cel mai bun accesoriu pentru o casă elegantă. Atât pentru design, cât şi pentru starea ta de bine, încearcă să laşi cât mai multă lumină naturală să pătrundă în casă, atât iarnă, cât şi vara. Bineînţeles, este important să foloseşti draperii atunci când e cazul, însă nu le lăsa trase pe tot parcursul zilei.
Dacă îţi doreşti o amenajare elegantă, începe prin a pune accentul pe cât mai multă lumină naturală. Optează pentru culori neutre, draperii din materiale fine şi accesorii precum frigiderul pentru vinuri.