O bucătărie modernă cu buget minim? Află cum

O bucătărie modernă cu buget minim? Află cum
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Zona unde găteşti şi iei masa poate să arate modern şi cool fără prea multe eforturi. Chiar şi un buget mic îţi permite să ai o bucătărie modernă, unde să găteşti cu spor şi să te bucuri de mâncare gustoasă alături de toţi cei dragi. Nu lăsa bugetul să te descurajeze când vine vorba de amenajarea casei, deoarece există variante pentru toate buzunarele.

Află de mai jos cum să ai o bucătărie modernă cu un buget mic

Faianţă versus lavabilă

Atât faianţa, cât şi vopseaua lavabilă reprezintă super alegeri pentru o bucătărie modernă, bineînțeles, în funcţie de designul ales. Este o idee bună să renunţi la modelele foarte încărcate şi să mergi pe simplitate, linii curate, culori pastelate sau neutre şi combinaţii care rezista foarte bine în timp.

ADVERTISING

Ambele variante se pot mula pe un buget minim. Vei găsi şi vopsea lavabila la preţuri avantajoase, dar şi faianţă. Alege în funcţie de cât de des găteşti, de designul întregii case, dar şi de sfaturile zugravului.

Culori neutre

Culorile neutre sunt numai bune pentru o bucătărie modernă, indiferent de designul ales. Trebuie să ştii că există o posibilitate foarte mică ca astfel de culori să se demodeze în timp. Pe de altă parte, bucătăriile cu accente de roşu foarte intens, negru şi violet sunt deja out of style. Optează pentru culori precum bleu, verde, alb murdar, gri antracit, crem sau roz prăfuit.

ADVERTISING

Electrocasnice performante

Electrocasnicele performante sunt esenţiale atât pentru o bucătărie cu aspect modern, cât şi pentru confortul tău. Începe prin a alege un frigider adecvat spaţiului de care dispui, iar mai apoi optează pentru un cuptor electric incorporabil şi o plită. La altex.ro găseşti cuptor electric incorporabil la preţuri prietenoase, de la branduri de renume. Cu un buget minim, axează-te doar pe aceste 3 electrocasnice de bază, plita, cuptorul şi frigiderul. Dacă acestea sunt performante, viaţa ta în bucătărie va fi mai uşoară.

ADVERTISING

Abia mai apoi, dacă îţi mai rămân bani, poţi achiziţiona şi alte aparate care ţi se pare utile, precum maşina de spălat vase, multicookerul sau prăjitorul de pâine.

Zona de dining este un must

Poţi avea o zonă de dining frumoasă chiar şi cu un buget minim. Nu este deloc complicat. Decide întâi unde anume vei amenaja acest loc. Poţi să transformi insulă din bucătărie în zona de dining, poţi să aşezi o masă cu 4, 6 sau 8 scaune sau poţi să foloseşti o parte din blatul de la bucătărie pentru a crea un spaţiu de dining. Totul depinde de cât de mare sau mică este bucătăria.

De asemenea, dacă ai un perete liber, poţi să instalezi o masă ori un blat suspendat, sub care să depozitezi 2 sau 4 scaune, iar acea zonă să devină la nevoie spaţiu de dining.

Pentru o bucătărie modernă, începe prin a alege paleta de culori. Culorile neutre funcţionează cel mai bine, mai ales dacă vrei un aspect cu linii curate. Mai apoi, alege finisaje precum faianţă sau vopseaua lavabilă, în funcţie de bugetul exact.