Nu știi ce decizie să iei în legătură cu voucherele de vacanță? Aici vei afla răspunsurile la cele mai frecvente întrebări legate de acest lucru

Nu știi ce decizie să iei în legătură cu voucherele de vacanță? Aici vei afla răspunsurile la cele mai frecvente întrebări legate de acest lucru
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Voucherele de vacanță sunt un subiect tot mai des dezbătut, atât printre angajați, cât și prin rândul angajatorilor. Ele oferă o varietate de beneficii de care oamenii se pot bucura în timpul concediilor, astfel încât au devenit o reală necesitate în ziua de astăzi. Astfel, în acest articol, îți vom oferi câteva răspunsuri la cele mai frecvente întrebări 

Iată răspunsurile la cele mai populare întrebări despre voucherele de vacanță:

1. Care este valabilitatea voucherelor de vacanță?

Un prim lucru important pe care trebuie să-l știe fiecare angajat de-al tău este faptul că voucherele de vacanță au valabilitate un an, de la data emiterii lor. Așadar, ei trebuie să fie atenți constant la termenul limită, pentru a putea beneficia pe deplin de avantajele oferite de acesta. Mai mult, este de preferat ca persoana care urmează să utilizeze  aceste servicii să își descarce aplicația pe telefonul personal, pentru a putea să verifice cu atenție informațiile furnizate de compania care le-a eliberat, pentru a evita pierderea acestor beneficii.

2. Ce poți face cu aceste vouchere de vacanță?

Atunci când angajații tăi urmează să-și planifice un concediu, trebuie să aibă în vedere mai multe aspecte.  Astfel, aceste beneficii ofertite, spre exemplu, de cei de la pluxee.ro îți oferă vouchere de vacanță pe care angajații tăi le pot folosi pentru o gamă variată de produse și servicii. De exemplu, ei le pot utiliza atunci când vor să ia masa, le pot folosi pentru transport, agrement și tratamente balneare. Rezervările se pot face online, prin agențiile de turism autorizate, dar și direct la unitățile de cazare. Dacă ei nu cheltuie toată suma, o pot folosi și cu o altă ocazie. Așadar, acest lucru le oferă oportunitatea de a-și transforma vacanța într-o experiență memorabilă.

3. Angajații part-time sau pensionarii care sunt și angajați pot beneficia de voucherele de vacanță?

O altă întrebare frecventă este dacă angajații care lucrează part-time pot beneficia de voucherele de vacanță. Conform legislației din România, și ei au dreptul la acest beneficiu, dar calculat în funcție de orele pe care le efectuează la locul de muncă. Mai mult, pensionarii care dețin în continuare o carte de muncă pot obține oricând și ei acest serviciu de la angajator. Așadar, ambele categorii de oameni se încadrează pentru a primi aceste bonusuri cu ajutorul cărora să-și poată organiza vacanțele alături de cei dragi lor.

4. Voucherele de vacanță se impozitează?

Nu în ultimul rând, conform legislației fiscale din România, pentru aceste vouchere se oprește un impozit pe venit de 10% din suma acordată, fără alte obligații la stat. Totuși, este important să consulți periodic legislația în vigoare pentru a te asigura că ești la curent cu orice schimbare relevantă. Așadar, dacă vrei să ai o echipă în formă maximă, care să dea tot ce e este mai bun la locul de muncă, poți implementa această formă de bonificație, pentru a le oferi un concediu binemeritat.

În concluzie, voucherele de vacanță au multiple beneficii, atât pentru angajator, cât și pentru angajați. Dacă vrei să-ți răsplătești oamenii pentru munca depusă de-a lungul anului, acest card este cea mai bună alegere. Tu ai implementat acest tip de bonificație?