A venit momentul să îți renovezi locuința sau pur și simplu vrei să îți reamenajezi sufrageria? Un living modern se bazează pe simplitate, linii curate, culori neutre și un design minimalism, dar fără a rezulta un aspect plictisitor. Ține cont de recomandările din acest articol pentru a obține un spațiu confortabil, cu bun gust și bine organizat.
1. Alegerea culorilor
O locuință modernă folosește culori neutre precum alb, bej sau gri deschis, atât pentru pardoseli, cât și pentru pereți. Acestea sunt potrivite mai ales în apartamentele de bloc, care nu se bucură de dimensiuni prea mari.
Pentru a oferi livingului personalitate, ia în calcul și un perete de accent. Îl poți realiza vopsindu-l într-o altă culoare sau folosind un tapet. În general se alege peretele din spatele canapelei, iar ca nuanțe cel mai bine dau bleumarin, albastru închis sau vișiniu.
2. Alegerea mobilei
Bibliotecile cât tot peretele, birourile masive și fotoliile cât mai mari au dispărut treptat din preferințele oamenilor. În prezent se dorește un aspect mai aerisit, care poate fi obținut prin piese de mobilier cu aspect simplu, dar care sunt și utile.
Astfel, investește în mobilă cu spațiu de depozitare, indiferent dacă e vorba de canapea, taburete sau măsuța de cafea. Nu uita să incluzi și o piesă centrală deosebită, care atrage atenția imediat cum intri în cameră.
3. Alegerea accesoriilor potrivite
Sufrageria e camera unde petreci cel mai mult timp lucrând, urmărind seriale, citind, ocupându-te de hobby-uri sau făcând sport. Există pe piață o gamă variată de covoare pentru living, cele mai populare fiind modelele pufoase sau cu un aspect deosebit. Un covor bine ales delimitează zonele diferite ale camerei și oferă un plus de culoare.
Un alt accesoriu util este oglinda, în special dacă nu te bucuri de multă lumină naturală. Monteaz-o pe peretele opus ferestrei, pentru a reflecta razele soarelui. În plus, va mări optic livingul.
4. Decorează cu obiecte aparent banale
Din locuințele moderne au dispărut bibelourile și lucrurile care nu au un scop anume. Folosește ca decorațiuni obiecte aparent banale, poziționate în locuri cheie. Exemplele includ o pătură „aruncată întâmplător” pe colțul canapelei, sticle second-hand pe post de vaze sau un teanc mic de cărți pe măsuța de cafea.
Astfel de decorațiuni oferă autenticitate și fac camera mai primitoare. În plus, vei cheltui mai puțin și vei putea să redecorezi mai des, fără efort.
5. Adu natura în casa ta
La final, completează camera cu elemente naturale. Poți opta pentru mai multe ghivece mici pe pervaz, o plantă înaltă într-un colț, plante atârnătoare pe bibliotecă sau o combinație dintre toate acestea. Dacă ești pasionat de DIY, poți crea decorațiuni din crengi uscate și curățate, eventual unele pe care ai montat beculețe.
6. Menține ordinea
Aspectul curat, minimalist și modern nu se combină bine cu dezordinea. Dacă observi că folosești des anumite obiecte, dar uiți să le pui la locul lor, schimbă-le locul - în mod organizat. Un coș metalic rotund lăsat lângă canapea este o soluție potrivită: poți aduna în el acele lucruri, pentru a menține suprafețele curate.
Un living modern trebuie să fie primitor și confortabil, dar să aibă în același timp un aspect curat, simplu. Urmează regulile de mai sus pentru un spațiu unde estetica se combină cu utilitatea, pentru care vei primi numai complimente de la musafiri.