Gard virtual împotriva urșilor pe DN1, între Predeal și Brașov

Gard virtual împotriva urșilor pe DN1, între Predeal și Brașov

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov anunță că, începând de marți, traficul pe DN1 va fi mai sigur.

Motivul: în Brașov au fost instalate peste 60 de dispozitive care vor ține la distanță animalele sălbatice. Astfel, vor fi evitate accidentele.

Practic, cele 60 de aparate formează un ”gard virtual” pentru îndepărtarea animalelor sălbatice.

Dispozitivele funcționează pe timp de noapte și emit semnale sonore și luminoase.

”La marginea drumului național, între Timișul de Jos și Timișul de Sus, în județul Brașov, au fost instalate peste 60 de dispozitive care vor ține la depărtare animalele sălbatice prin emiterea unor semnale sonore și luminoase. Sistemul funcționează pe timp de noapte, atunci când s-au înregistrat cele mai multe accidente de acest gen”, anunță DRDP Brașov într-o postare pe Facebook.

ADVERTISING

Proiectul este unul pilot, primul în România, conform sursei citate.

El a fost implementat de Fundația Carpați și Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea”.

Alte țări care folosesc cu succes acest sistem sunt Austria, Canada sau Australia.

Alte aparate ar urma să fie montate și în alte zone din județul Brașov, cum ar fi pe DN1A, în zona Babarunca sau DN13, în zona Pădurea Bogății.

Iată cum funcționează:

Gard virtual pentru îndepărtarea animalelor sălbatice pe DN1

De acum traficul pe DN1 va fi mai sigur! La marginea drumului național, între Timișul de Jos și Timișul de Sus, în județul Brașov, au fost instalate peste 60 de dispozitive care vor ține la depărtare animalele sălbatice prin emiterea unor semnale sonore și luminoase. Sistemul funcționează pe timp de noapte, atunci când s-au înregistrat cele mai multe accidente de acest gen. Proiectul este unul pilot, primul în România, și a fost implementat de Fundația Carpați și Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea” din România. Astfel de aparate sunt folosite de mai mulți ani cu mare succes în țări precum Austria, Canada sau Australia.Proiectul va continua prin montarea acestor sisteme și în alte zone din județul Brașov cum ar fi pe DN1A, în zona Babarunca sau DN13, în zona Pădurea Bogății.#totpedrum

Publicată de Directia Regionala de Drumuri si Poduri Brasov pe Marţi, 21 iulie 2020
ADVERTISING

Vezi și Turist accidentat în munți, după ce s-a speriat de urs


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇