De la Offenbach la Bernstein și De-a Harap Alb în foaierul Operei Naționale București

Sprijină jurnalismul independent
Donează acum
14-20 noiembrie_lat.cdr

Opera Națională București găzduiește în Foaierul Galben, pe 17 noiembrie 2022, ora 20:00, „De la Offenbach la Bernstein”, un concert inedit ce completează manifestările cinematografice din cadrul Bucharest Jewish Film Festival. Regizorul, producătorul și președintele festivalului Dan Michael Schlanger a avut ideea acestui concert de muzică clasică cu program variat, ce va aduce pe scenă piese cântate rar sau chiar niciodată în România, interpretate de o echipă de soliști vocali și instrumentiști consacrați ai Operei Naționale București, alături de managerul general, Daniel Jinga și de directorul artistic Ethan Schmeisser.

ADVERTISING

De la compozitori de expresie romantică -Alkan, Bloch, Offenbach- la compozitori celebri din sec. XX – Prokofiev, Schoenberg, Șostakovici, concertul va cuprinde piese de inspirație iudaică, dar și pagini inedite din creația lui Leonard Bernstein, André Previn și Paul Ben-Haim.

Publicul se va putea bucura de un program plin de contraste și de prezența unor interpreți binecunoscuți iubitorilor muzicii de calitate. 

Teatrul Muzical Ambasadorii prezintă pe 19 și 20 noiembrie, ora 11:00, în Foaierul Galben al Operei Naționale București spectacolul pentru copii „De-a Harap Alb”, care aduce pe scenă personajele lui Ion Creangă, într-o viziune modernă, prin ochii adolescentului zilelor noastre. Folosind ca instrumente principale muzica, dansul și umorul, ne propunem să familiarizăm noua generație de copii cu universul lui Creangă, utilizând repere ce-i sunt familiare.

ADVERTISING

Spectacolul debutează cu Horia, un adolescent care, ca orice adolescent, are dispute cu tatăl său pe tema asumării de resposabilități, se ceartă și cu prietena lui cea mai bună, Maria, care îi reproșază  egoismul și faptul că mereu se bazează pe ea în rezolvarea temelor școlare – de data aceasta fiind vorba chiar de basmul românesc, un subiect de referință la Limba și Literatura Română.

Dar cine mai are nevoie de astfel povești astăzi? Oare mai avem ceva de învațat din ele?

Cu astfel de întrebări, Horia ajunge să se joace De-a Harap Alb și, prin rolul protagonistului, intră într-o poveste la granița dintre vis și realitate. Pornește într-o călătorie inițiatică la finele careia va dobândi valori precum: asumarea responsabilității, răbdarea, generozitatea, curajul, iertarea. Spectacolul propune o formulă nouă de reîmprietenire cu eroii autohtoni ce au intersectat generații de-a rândul, însă această nouă adaptare își propune să reîncadreze poezia, umorul și esența poveștii lui Creangă, în metrica adolescenței zilelor noastre, efervescente, nerăbdătoare, curioase și mereu în căutare de noutate.

ADVERTISING

Deși esența poveștii lui Creangă rămâne intactă, abordarea unui limbaj actual este cheia prin care sunt extrase exact acele valori pe care tinerii din zilele noastre le pot accesa ca resurse de dezvoltare personală.

Bilete pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

Sponsori: Aqua Carpatica, BCR, Leonidas 

Parteneri: Pop Cola, Phoenixmedia, Euromedia, Cocor, Băneasa Shopping City, Sansha, Hotel Ambasador   

Parteneri media: Europa FM, Radio România Cultural, Radio România Muzical, RFI România, Romantic FM, Radio Seven, Radio Itsy Bitsy, România TV, Kanal D, Zile și Nopți, Agerpres, SpotMedia, Ziarul Metropolis, News București, Q Magazine, Marea Dragoste, Leviathan, Ordinea Zilei, București Business, Reușita.ro, 9am.ro., Kudika, Garbo, QuickNews, a7tv, Mediatrust