Damian Drăghici în concertul „Meditații lăutărești”, pe 27 octombrie, la ARCUB

Damian Drăghici în concertul „Meditații lăutărești”, pe 27 octombrie, la ARCUB

Damian Drăghici se reinventează și prezintă muzica lăutărească în concertul inedit „Meditaţii lăutăreşti” organizat de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti pe 27 octombrie, de la ora 19:00, la Sala Mare – ARCUB. 

Cel mai recent proiect al artistului Damian Drăghici, „Meditaţii lăutăreşti” cuprinde o colecție veritabilă de piese vechi lăutăreşti prezentate într-un set up instrumental inedit. 

Acompaniat de Aurel Gheorghe la pian, de Mugur Borcea la vioară, de Pancirel Constandache la trompetă şi de Adrian Flautistu la contrabas, Damian Drăghici redă emoţia muzicii lăutăreşti de altădată la nai, cajon şi voce.

ADVERTISING

Lansat în octombrie 2022, proiectul „Meditaţii lăutăreşti” prezintă muzica scripcarilor într-un nou concept şi face parte din seria de acţiuni iniţiate de artistul Damian Drăghici de a duce mai departe tradiţia cântecului şi muzicii lăutăreşti. 

„Este muzica cu care am crescut, muzica ce ne-a învăţat de mici copii cum să fim dezinhibaţi, muzica ce ne-a arătat cum părinţii şi familiile noastre se pot transforma atunci când o ascultă şi care ne-a arătat ce sentimente trezeşte în oameni. Muzica lăutărească este jazzul nostru românesc, aşa cum bebop-ul este muzica lăutărească a americanilor. Am un mare respect pentru robii lăutari care urlau şi plângeau de durere fără ca ei să fie conştienţi că bocetul lor va fi apreciat şi iubit după sute de ani.” Damian Drăghici

ADVERTISING

Biletele au fost puse în vânzare pe arcub.ro, bilet.ro şi la casa de bilete ARCUB din strada Lipscani 84-90. 

Preţuri bilete: 70 de lei şi 50 de lei (pentru elevi, studenţi şi pensionari).

Despre Damian Drăghici

Primul român care a absolvit Berklee College of Music din Boston, Damian Drăghici este un muzician desăvârşit ce poate îmbina diverse stiluri muzicale într-un ansamblu sonor sofisticat. Drumul muzical începe la vârsta de 3 ani, studiind ţambalul, pianul, toba, basul şi multe altele. 

La 10 ani, bunicul său îl introduce în lumea naiului, instrumentul care avea să îl consacre. La vârsta de 18 ani fuge din ţară şi ajunge în Grecia. La scurt timp, îi este oferită o bursă integrală de studiu la Berklee College of Music Boston, SUA. Alături de Sony Music, devine cunoscut şi celebru în Europa, apoi la nivel mondial. Între 1993 şi 2019, înregistrează peste 20 de albume solo, interpretând diferite stiluri muzicale, de la folclor, la pop instrumental, new age, world music şi muzică jazz interpretată la nai. A cântat pe mari scene ale lumii, alături de Joe Cocker, Zucherro, Cyndi Lauper, James Brown şi Shaggy.

ADVERTISING

Ne puteți urmări pe paginile de Facebook și Instagram ARCUB.București și pe www.arcub.ro

ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului internațional al luminii – Spotlight, Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival și dezvoltă anual sesiuni de finanțare nerambursabilă pentru proiectele operatorilor culturali din București.