Cum să-ți crești rezistența mentală când joci poker - 6 factori care îți întăresc psihicul

Cum să-ți crești rezistența mentală când joci poker - 6 factori care îți întăresc psihicul

Latura psihologică are un rol important pentru jucătorii de poker. Presiunea apare automat când joci poker, deoarece orice decizie pe care o iei te poate aduce mai aproape de succes sau poate contribui la o pierdere. Însă pentru a face față mai bine presiunii, e bine să fii stăpân pe propriile tale gânduri și să reușești să te autocontrolezi.

În poker nu câștigă întotdeauna jucătorul cu cele mai bune abilități. De multe ori se întâmplă ca jucătorul cu cel mai bun control emoțional să iasă învingător. Mentalul joacă un rol puternic și poate fi antrenat prin câteva soluții simple.

Rezistența este o cheie atât în poker, cât și în orice alt sport, fiind o componentă semnificativă a forței mentale. Pentru a fi un jucător bun de poker ai nevoie, printre altele, de următoarele două elemente:

ADVERTISING
  • Să fii capabil să recunoști și să accepți că ceva a mers prost
  • Să nu renunți, ci să cauți soluții pentru a-ți îmbunătăți jocul

1. Ține-ți emoțiile în frâu

Emoțiile fac parte din jocul de poker și sunt absolut firești. Important este să știi să le gestionezi. E bine să te cunoști în profunzime, să știi ce îți generează o stare de bine și ce nu. Dacă vezi că ești prea emoționat să joci poker alături de alți oameni în jur, poate ar fi o soluție să joci în mediul online. Pe site-urile cu jocuri de poker te poți manifesta vocal, poți avea ticuri nervoase și așa mai departe. Niciunul dintre adversarii tăi nu va observa nimic.

how to master your emotions | emotional intelligence

2. Controlează-ți impulsurile

De multe ori suntem tentați să ne ascultăm instinctele. Câteodată este bine să facem asta, dar de cele mai multe ori respectarea strategiei este cheia în poker. Dacă ai porniri nervoase și vrei să fii mai agresiv doar pentru că ai o stare de neliniște, acest lucru s-ar putea să fie complet greșit. Va duce, pe termen lung, doar la pierderi. Încearcă să fii cât mai echilibrat posibil pentru a avea rezultatele dorite pe termen lung.

ADVERTISING

3. Înțelege de ce se întâmplă anumite lucruri rele

Dacă vrei să ai un mental rezistent, e bine să înțelegi că și eșecurile fac parte din joc. Și cel mai bun lucru pe care poți să îl faci este să analizezi de ce ai ajuns în acel punct. Ce s-a întâmplat? Ai luat decizii greșite? Nu ai fost suficient de concentrat? Ori poate adversarii au fost pur și simplu la un nivel mai bun. Cu cât înțelegi mai repede de ce se întâmplă anumite lucruri rele, cu atât ai ocazia să le repari.

4. Fii încrezător

Dacă intri la masă cu o atitudine negativistă, șansele tale vor fi probabil mai mici. Asta pentru că în mintea ta vor fi gânduri care vor blama ghinionul și care vor invoca nivelul slab la care consideri că te afli. Important este să fii încrezător pentru a te putea concentra cât mai bine. Să încerci să exploatezi cărțile pe care le primești, să fii atent la ce se întâmplă în jur. Doar cu o atitudine pozitivă poți avea succes în poker. Altfel, îți va fi dificil să vezi o imagine clară. Și, poate și mai mult, nici nu te vei putea bucura de jocul de poker. Până la urmă, distracția trebuie să primeze. Dacă nu te distrezi când joci poker, poate această activitate nu este potrivită pentru tine.

5 Quick Tips To Improve Your Poker Results | Poker Strategy | Made To Learn

5. Cunoaște-te cât mai bine

În poker poți solicita ajutor din exterior, fie că vorbim despre un antrenor sau un mental coach. Însă cel mai important este să te cunoști pe tine. Să știi ce îți face bine și ce nu îți face bine. Dacă ai observat că anumite lucruri nu îți fac bine, renunță la ele. Ca un exemplu, dacă vezi că nu poți juca poker având televizorul deschis pe fundal, oprește-l. Încearcă să intri în zona ta de confort, în așa fel încât capacitatea ta de concentrare să fie maximă atunci când joci poker.

ADVERTISING

6. Fii orientat către provocări

Jucătorii cu un mental puternic acceptă provocările. De multe ori, pokerul este o provocare. Privește și eșecurile astfel. Încearcă să le vezi ca pe niște obstacole pe care trebuie să le depășești. În plus, nu ezita să-ți asumi riscuri și să încerci lucruri noi.