Cum să îngrijești florile care cresc în grădină? Iată 5 recomandări utile pentru o amenajare eficientă!

Cum să îngrijești florile care cresc în grădină? Iată 5 recomandări utile pentru o amenajare eficientă!

Amenajarea peisagistică a grădinii este un proces creativ ce implică planificarea și organizarea spațiului exterior în vederea menținerii unui mediu estetic plăcut, funcțional și armonios. Fie că te pricepi la aceste activități sau înveți din experiență, fie că apelezi la specialiști, este ideal să-ți îngrijești grădina pentru a o transformă într-un adevărat colț de rai. 

Dacă vrei să afli detalii despre amenajarea unei grădini de vis, precum și sfaturi practice pentru îngrijirea florilor, vei descoperi în continuare idei simple și utile pentru îndeplinirea acestor obiective importante.

ADVERTISING

Recomandări utile pentru o grădină de vis

Înainte de toate, este important să pregătești terenul în vederea amenajării peisagistice. Dacă știi deja ce tip de sol ai în grădină și care este pH-ul acestuia, este ideal să îi îmbunătățești calitatea cu gunoi de grajd descompus sau cu un complex de îngrășăminte de tip NPK (azot, fosfor, potasiu). Aceste activități pot fi începute încă din toamnă, pentru a obține rezultate optime în primăvară.

Cum să amenajezi grădina în 5 pași simpli, cu eficiență maximă?

  1. Dezinfectează terenul împărțit în parcele cu o soluție de piatră vânătă, pentru a combate și preveni bolile și dăunătorii din sol.
  2. Afânează bine solul, în mod manual sau mecanizat, pentru a permite drenarea apei și hrănirea eficientă a plantelor care cresc și se dezvoltă aici.
  3. Alege material săditor de calitate, din magazine de profil, pentru a obține randament maxim.
  4. Utilizează un erbicid de pe hectarul.ro pentru a elimina buruienile ale căror semințe pot rămâne în sol și pot sufoca plantele.
  5. Plantează diferite flori, în funcție de stilul de amenajare ales, cu respectarea distanței de plantare și a regulilor de îngrijire, conform recomandărilor specialiștilor.
ADVERTISING

Cum îngrijești florile din grădină? 

Dacă plantezi flori anuale, acestea necesită o îngrijire mai amănunțită, comparativ cu plantele perene care sunt relativ rezistente la condițiile de mediu, climă și sol. 

În funcție de anotimp, florile au o serie de nevoi și de aceea se recomandă întocmirea unui calendar pentru îngrijire.

  • Primăvara se dezinfectează solul, se elimină resturile vegetale, se afânează și se drenează. În plus, se pot amenaja instalațiile pentru irigații pentru a asigura necesarul de apă din sol.
  • Vara se are în vedere prășitul pentru aerisirea rădăcinilor, udarea, fertilizarea solului, aplicarea unor măsuri fitosanitare și eliminarea frunzelor sau florilor uscate.
  • Toamna se aplică tăierile de reducere (pentru plantele perene) sau se elimină (plantele anuale). În plus, bulbii, rizomii sau tuberobulbii (de lalele, dalii sau gladiole) se scot și se păstrează în locuri răcoroase pentru a fi plantați în primăvară. Aratul de toamnă ajută foarte mult solul pentru primăvara următoare.
  • Iarna se poate aplica gunoi de grajd și, după topirea zăpezii, se elimină buruienile sau resturile vegetale, după care se drenează solul.
ADVERTISING

Prin urmare, dacă activitățile de acasă se realizează cu plăcere și se respectă recomandările utile, pas cu pas, se poate amenaja simplu și ușor o grădină de vis.