Cum poți organiza un sejur ghidat: 4 ponturi

Cum poți organiza un sejur ghidat: 4 ponturi

Din ce în ce mai multe persoane apreciază serviciile personalizate, așadar nu este de mirare că industria turismului a avut de câștigat în acest sens. La ce ne referim? Oamenii preferă sejururile ghidate, care se adresează direct nevoilor lor, în defavoarea mersului pe cont propriu în vacanțe. 

Avantajul principal este reprezentat de faptul că turiștii nu trebuie să-și bată capul cu pregătirea excursiei, nu trebuie să aleagă diverse activități la fața locului, ci pot pur și simplu să se relaxeze. Și totuși, cine se ocupă de aceste detalii? Cel mai probabil vorbim despre o agenție de turism. Iată cum pot fi organizate sejururile ghidate! 

ADVERTISING

Decide cui îi este adresată oferta 

Cum vei vinde oferta dacă nu-ți dai seama cine este interesat de ea? Pentru a realiza un sejur ghidat care să aibă și succes, trebuie mai întâi să-ți dai seama cărui public te adresezi. Te sfătuim să iei în calcul aspecte precum statutul social și financiar, vârsta sau activitățile de care ar putea fi pasionat un client ideal. 

După ce ai pus cap la cap toate aceste detalii, vei avea o imagine clară asupra persoanei căreia te adresezi. Acum poți determina ce elemente vor alcătui oferta finală. 

ADVERTISING

Alege destinația, obiectivele de vizitat, dar și opririle de pe drum 

Înarmat cu informațiile de care ți-am povestit mai sus, vei putea să cauți și să decizi care este cea mai bună destinație pentru turiștii tăi. Atenție mare, tu vei decide în ce țară merg, ce obiective vizitează, unde mănâncă, unde se odihnesc și ce vor face pe întreaga perioadă a sejurului. 

Ai grijă să îmbini activități diferite pentru a obține un ritm antrenant, mai ales dacă ai de-a face cu turiști ceva mai tineri care nu-și doresc doar să exploreze muzee la pas, ci vor și să ia parte la scufundări sau vizite în locuri exclusiviste. Fiecare oprire trebuie să aibă un scop bine definit și să servească într-un fel sau altul planul sejurului. 

ADVERTISING

Alege mijlocul de transport

Și aici ai destule opțiuni, fiecare cu dezavantajele și avantajele proprii. De pildă, poți opta pentru un microbuz închiriat, transfer cu trenul, cu avionul sau chiar cu un iaht, dacă vorbim despre o croazieră. 

Trebuie să iei în calcul cel puțin trei aspecte: 

  • Cât de confortabil va fi mijlocul de transport, mai ales dacă vorbim despre călătorii de lungă durată;
  • Cât de rapid va duce călătorii la destinație. Dacă jumătate din sejurul ghidat îl petreci în tranzit, s-ar putea să nu te relaxezi prea mult. Desigur, lucrurile stau altfel dacă vorbim despre o croazieră;
  • Cât te costă să închiriezi mijlocul de transport. Costul final al sejurului va fi drastic influențat de acest aspect, deci depinde de categoria de client pe care-l vizezi. 

Alege ghidul/ghizii 

De departe cel mai important element al unui sejur ghidat este ghidul sau ghizii. Acești oameni sunt esențiali deoarece sarcina lor nu este doar de a vorbi despre obiectivele turistice, ei fiind adevărați entertaineri pe traseu. 

Dacă ghidul este neinteresant și plictisitor, așa va fi considerat întreg sejurul. Așadar, ai grijă să angajezi profesioniști acreditați care să aibă și energia potrivită! 

Ei bine, acum crezi că poți organiza un sejur ghidat de milioane?