Cum îți organizezi o excursie la Brașov - idei simple

Cum îți organizezi o excursie la Brașov - idei simple
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Brașovul este unul dintre cele mai frumoase orașe de la noi din țară, dar și unul dintre cele mai renumite. Oricine își dorește să-și petreacă măcar un weekend în orașul de la poalele Tâmpei. Indiferent că îți dorești să cunoști viața culturală, ești tentat de atracțiile turistice sau poate îți dorești să te distrezi, vei găsi aici tot ce ai nevoie. Iată cum să te organizezi pentru o vizită la Brașov, în câțiva pași simpli.

Alege cazarea

Înainte de orice, alege perioada în care vrei să mergi, decide câte zile vrei să stai și câte persoane sunteți. Te poți caza la un hotel din oraș, la o pensiune sau poți căuta garsoniere de inchiriat Brasov, de unde să ajungi rapid la principalele atracții turistice.

ADVERTISING

Dacă ai buget disponibil, poți alege o cazare în centrul orașului; dacă preferi să păstrezi banii pentru altceva, te poți caza la periferie sau pe lângă Brașov.

Înainte de a alege unde vrei să stai, citește recenziile de pe internet sau mergi pe recomandările prietenilor care au fost deja în vacanță la Brașov. 

Stabilirea bugetului

Acum că știi cu cine vrei să mergi și cât dorești să stai, gândește-te la un buget pe care vrei să îl aloci concediului tău. Dacă vei sta la hotel și ai micul dejun inclus, vei plăti mai mult pe cazare. Dacă alegi să stai într-un apartament, ia în calcul bugetul pentru mâncare. Vei lua cel puțin o masă pe zi în cameră, așadar, poate că ar fi indicat să te asiguri că ai un magazin prin zonă, ca să te poți aproviziona.

ADVERTISING

Pune bani deoparte, dacă vrei să vizitezi muzee sau alte obiective turistice ori dacă dorești să mergi cu telecabina sau să schiezi. 

Ia în calcul și ieșirile în oraș, la restaurante sau cafenele, și alocă buget și pentru aceste lucruri.

Ce faci la Brașov

Acest oraș este renumit pentru centrul său istoric, pentru brandingul de oraș, întrucât toate magazinele din centru au aceeași înfățișare și sunt folosite anumite culori pentru fațade. Străzile înguste, pavate cu piatră cubică, și clădirile frumos colorate întregesc atmosfera medievală a orașului. În centrul orașului vechi vei descoperi Piața Sfatului, un loc simbolic, unde, uneori, se desfășoară festivaluri de muzică și concerte în aer liber. Tot aici vei găsi și Muzeul de Istorie al Brașovului, un loc unde vei afla multe lucruri despre acest oraș. De asemenea, poți vizita aici și Biserica Neagră, una dintre cele mai mari biserici gotice din Europa de Est.

ADVERTISING

Dacă vrei să fii surprins cu adevărat, urcă pe Tâmpa și vei putea admira de acolo priveliștea panoramică asupra Brașovului. Poți opta pentru trasee montane ușoare, dacă ești pasionat de acest sport. Nu uita, în această situație, să îți iei un echipament potrivit, ca să nu te ia vremea prin surprindere.

În acest oraș se află și cea mai îngustă stradă din Europa, Strada Sforii, un loc foarte vizitat de turiști. Această stradă are 80 de metri lungime, este lată între 111 și 135 cm, are o vechime de secole și era legătura dintre Strada Cerbului și Strada Poarta Schei.

Ce faci în împrejurimi

Dacă stai mai multe zile și îți dorești să explorezi zona, poți încerca atracțiile turistice din împrejurimi. Poți vizita Castelul Bran (renumit pentru legenda lui Dracula), care se află la 30 de minute de mers cu mașina distanță de Brașov.

O altă atracție din apropiere sunt Prăpăstiile Zărneștiului, un canion îngust, de unde poți ajunge la Cabana Curmătura sau la Platoul Măgura. Poți merge prin chei, doar pe jos sau cu bicicleta.

În apropiere este Poiana Brașov, un centru turistic celebru în perioadele de iarnă pentru schi, snowboarding și alte sporturi de sezon, dar și în perioadele de vară, pentru ciclism sau plimbări în natură.

Indiferent de ce alegi să faci la Brașov, important este să te bucuri de clipele tale de vacanță și de compania oamenilor cu care alegi să îți petreci concediul.