Concursul Enescu începe vânzarea de locuri la Ateneu pentru concertele si recitalurile sale

Concursul Enescu începe vânzarea de locuri la Ateneu pentru concertele si recitalurile sale
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Iubitorii muzicii clasice sunt invitați să-și cumpere bilete și pentru a asista din sala Ateneului la concertele și recitalurile organizate în cadrul Concursului Enescu 2020/2021, între 12 și 23 mai, cu mențiunea că accesul se va face doar cu îndeplinirea unor condiții sanitare, iar numărul de locuri oferite spre vânzare este la 30% din capacitate.

Vânzarea locurilor în sală începe vineri, 7 mai, la ora 13.00, și se va face exclusiv online pe site-ul www.festivalenescu.ro, prin intermediul platformei Eventim, sau direct de pe site-ul Eventim, de la acest link.

În cazul în care vor rămâne bilete disponibile pentru un concert, doar în ziua respectivului eveniment, Eventim va organiza un punct de vânzare la intrarea în Ateneul Român deschis numai în ziua concertului în intervalul orar 16.00-18.00 pentru a le vinde. 

Accesul publicului în Ateneu se va face în baza biletului nominal, a unui document de identitate, precum și a prezentării documentului oficial care atestă vaccinarea anti SARS-CoV-2 sau test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea concertului sau test anticorpi (SARS-COV-2 – anticorpi neutralizanti anti-proteina spike). Purtarea măștii de protecție este obligatorie.

ADVERTISING

Prețul biletelor în sala Ateneului este de 65 lei per concert sau recital. Nu se pun în vânzare abonamente pentru locurile în sală. În paralel cu locurile în sală, continuă vânzarea de bilete și abonamente online, pe site-ul Festivalului sau prin platforma Eventim.

În total, melomanii pot să participe la nouă concerte și recitaluri în cadrul Concursului Enescu: Concurenții selecționați în Finale vor susține un concert cu Orchestra Filarmonicii George Enescu, sub bagheta unor dirijori cunoscuți la nivel internațional – Nicolas Altstaedt, Wilson Hermanto și John Axelrod. Finalele vor avea loc pe 15 mai 2021 – violoncel, 19 mai 2021 – vioară și, respectiv, 23 mai 2021 – pian.

Între probele de concurs, vor avea loc șase recitaluri extraordinare susținute de membri ai juriilor și muzicieni-reper ai momentului – Trio Mihaela Martin, Frans Helmerson & Plamena Mangova; Roland Pöntinen; Dmitry Sitkovetsky & Iain Burnside – și de laureați ai unor ediții precedente ale Concursului Enescu – Vikram Sedona – vioară, Marcel Johannes Kits – violoncel și Victoria Vassilenko – pian.

ADVERTISING

Programul complet al Concursului poate fi consultat aici. Listele complete ale concurenților care vor participa în semifinalele celor trei secțiuni sunt pe www.festivalenescu.ro, la secțiunea Rezultate.

Puteți găsi aici pașii de urmat în procesul de achiziționare a biletelor pentru Sala Mare a Ateneului.

Accesul la Ateneu pentru Semifinalele Concursului Enescu: posibil doar pentru 50 de elevi și studenți la muzică

Publicul larg nu va avea acces în sala Ateneului la Semifinalele Concursului Enescu, din motive logistice și de siguranță sanitară, melomanii putând să le urmărească doar online, gratuit, pe www.festivalenescu.ro. Însă organizatorii pun gratuit la dispoziția elevilor și a studenților la muzică un număr de 50 de locuri, pentru a le permite să îi asculte pe concurenți și să analizeze felul în care aceștia îl interpretează pe Enescu.

Semifinalele vor consta în recitaluri ale concurenților din sonatele lui George Enescu și vor avea loc pe 13 mai – violoncel, 17 mai – vioară, 21 mai – pian. Fiecare semifinală va avea două sesiuni de desfășurare (dimineața, de la ora 9 și după-amiaza de la ora 16.00).  

ADVERTISING

Procedură de acces pentru elevii și studenții instituțiilor de muzică pentru Semifinale:

  • Înscriere pe site-ul Festivalului. Formularul de înscriere va fi disponibil pentru toate cele 3 semifinale începând cu data de 7 mai și se va putea completa cu maximum 24 de ore înainte de eveniment. Se va completa cu date de identificare și se va alege intervalul orar preferat pentru participare (sesiunea de dimineață și/sau cea de după-amiază). Accesul în sală se va face strict conform acestor înscrieri. (De exemplu, formularul pentru violoncel va fi valabil până pe 12 mai, ora 9.00)
  • Accesul se face în baza confirmării înscrierii pe site-ul Festivalului a prezentării legitimației de student, a unui document de identitate, precum și a prezentării documentului oficial care atestă vaccinarea anti SARS-CoV-2 sau test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea concertului sau test anticorpi (SARS-COV-2 – anticorpi neutralizanti anti-proteina spike)
  • Purtarea măștii de protecție este obligatorie.
  • Repartizarea în sală se va face păstrând regulile de distanțare. Locurile nu pot fi schimbate.

Această procedură de acces pentru studenți și elevi este valabilă numai pentru Semifinale.

Organizatorii Concursului au luat măsurile necesare pentru a proteja sănătatea atât a artiștilor care vin în România, cât și a publicului.

Organizatorul își rezervă dreptul de a schimba formatul unor evenimente și după caz, de a amâna sau anula anumite evenimente din cadrul Concursului Enescu, în cazul în care atari măsuri ar fi necesare sau dezirabile în contextul generat de evoluția pandemiei COVID-19.

În cazul anulării Concursului din motive de forță majoră, banii vor fi returnați cumpărătorilor.

Concursul George Enescu funcționează ca o platformă internațională de lansare pentru viitorii muzicieni de marcă ai lumii și de promovare a compozițiilor marelui muzician român în rândul noii generații de artiști din toată lumea, și este, astfel, o completare firească a Festivalului George Enescu, cel mai important eveniment cultural internațional organizat în România.

Concursul are patru secțiuni – vioară, violoncel, pian și compoziție – și se situează în top cinci la nivel mondial în peisajul competițiilor de muzică clasică.