Collage Festival 2024: Trei zile de artă și spectacole la Green Hours, București, 25-27 octombrie

Sprijină jurnalismul independent
Donează acum
Collage-Festival-2024_1

Între 25 și 27 octombrie are loc la București cea de-a doua ediție Collage Festival, inițiat de Creionetica cu Bucharest Collage Collective, în parteneriat cu Celula de Artă, Să fiți cuminți și Asociația Green Hours. Propunându-și să promoveze arta colajului și să sprijine comunitatea de artiști din România să își împărtășească viziunile într-un context inovator, Collage Festival adună sub tema Playing with reality o serie de expoziții care subliniază eclecticismul și arta colajului, ce includ lucrări ale lui Ion Bârlădeanu, Ovidiu Solcan, Beatrice Arzoiu, 1-Q Sapro și alți invitați speciali, în total peste 90 de artiști de colaje cu peste 150 de lucrări. Totodată, evenimentul aduce un program variat, cu spectacole de dans contemporan, proiecții de film, DJ seturi și concerte, discuții cu reprezentanți și teoreticieni ai artei colajului, performance-uri artistice și spectacole de teatru și  sesiuni de pictură live. Festivalul va avea loc la Green Hours (Calea Victoriei nr. 120), cu intrarea liberă pentru public, iar programul complet este disponibil pe site: https://collagefestival.ro/.

Ovidiu-Solcan_colaj

Evenimentele care vor avea loc la Collage Festival 2024 sunt:

ADVERTISING

Vineri, 25 octombrie

Live painting – Să fiți cuminți

18:30 - Performance Oana Iordăchescu

19:30 - Vernisajul expoziției Playing with reality

20:30 - Concert Tony Baboon

22:00 - Concert Dilimanjaro

23:30 - After Party – DJ Ioan Straton

Beatrice-Arzoiu_colaj

Sâmbătă, 26 octombrie

Live painting – Să fiți cuminți 

16:00 - Talk cu Sebastian Grama – “Filosofia colajului”

17:00 - DJ set Obeah

18:30 - Spectacol de teatru “Jurnal de singurătate”

19:30 - Proiecții cu poveștile artiștilor români by FilmColorat

20:30 - Concert The Mo Chits

22:00 - Concert Truthday x Cristiana Dicianu

23:30 - After Party Seb

Daniel-Loagar_colaj

Duminică, 27 octombrie

Live painting – Să fiți cuminți 

ADVERTISING

16:30 - Talk “Istoria colajului în artă” cu Cornel Moraru

18:00 - Spectacol de dans contemporan “Luați de VAL..s”

19:30 - Concert 7th SENSE 20:30 Proiecții cu poveștile artiștilor români by Film Colorat

21:00 - Concert Acoustic Lovers

Curatorul principal al expoziției este Daniel Loagăr, alături de echipa formată din Cristiana Bucureci, Andrei Stan, Ada Moisă, Ruxandra Niculae și Livia Marinescu – toți implicați activ în comunitățile Bucharest Collage Collective și Romanian Collage Collective. Expoziția Playing with reality va putea fi văzută la Green Hours până pe 25 noiembrie 2024.

Collage Festival își propune să promoveze arta colajului și artiștii reprezentativi din România nu doar prin intermediul și pe durata festivalului și a expoziției, cât și prin platforma online pe care vor fi expuse cele 40 de portofolii selecționate. Totodată, echipa realizează un podcast cu invitați din această sferă artistică, dorind să lanseze 5 episoade înainte de finalul acestui an. Primele trei episoade din podcast, portofoliile artiștilor și mai multe informații se găsesc pe site-ul www.collagefestival.ro.

ADVERTISING

Collage Festival 2024 este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Proiectul este inițiat de Creionetica, o agenție de comunicare ce își propune să susțină proiectele culturale din România susținând activ de peste 10 ani o rețea de colaboratori, specialiști în strategii de comunicare. Începând din 2013 agenția Creionetica a organizat, curatoriat și promovat proiecte dedicate mixului dintre arte și, în special, artei colajului în spații alternative din București, Iași, Cluj și Timișoara, dar și în cadrul unor evenimente internaționale.

Parteneri: Celula de Artă, Să fiți cuminți, Green Hours.

Parteneri logistici: Grupul de Dialog Social și Cewe.

Parteneri media: Radio România Cultural, București FM, Cărturești, IQads, Zile și Nopți, Ziarul Metropolis, Happ.ro, Haute Culture, Bookhub, LIFE.ro, Revista Golan, Curatorial, Scena9, Propagarta, Igloo, Designist, Observator Cultural, The Institute, Spotmedia, Empower Artists, Infomusic, Trăiește Muzica, ArteVezi, Capital Cultural, Revista 22, Munteanu.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.