Ce băuturi ar trebui să iei dacă organizezi orice fel de petrecere

Ce băuturi ar trebui să iei dacă organizezi orice fel de petrecere
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Mai e puțin și oficial vine vara, însă, dacă ar fi să te ghidezi doar după temperaturi, deja poți declara oficial că e deja aici. Și dacă tot e aici, ar trebui să o celebrezi așa cum trebuie. Dacă te-ai născut într-o lună de vară, înseamnă că mai mult ca sigur ești obișnuit să îți serbezi ziua de naștere în aer liber, alături de prietenii tăi în grădină. Astfel, îți sună bine niște scaune de grădină, o boxă portabilă și un grătar care sigur se va întinde mai mult decât ați plănuit inițial. Dar parcă mai lipsește ceva, nu? Exact, băuturile alcoolice, pentru că, așa cum nu există vară fără căldură, nici grătarul fără băuturi alcoolice nu există. 

ADVERTISING

Astfel, dacă ești confuz și nu știi ce băuturi alcoolice să alegi pentru petrecerea cu prietenii, îți facem noi câteva recomandări. Și ca să nu stai să te întrebi de fiecare dată ce băuturi preferă fiecare invitat, este mai eficient să alegi câte puțin din fiecare tip, astfel încât să mulțumești pe toată lumea. Totuși, este important să nu exagerezi cu cantitățile, deoarece scopul este să vă bucurați de petrecere, nu să vă fie rău din cauza băuturii. Așa că, iată câteva băuturi populare care ar trebui să fie prezente la fiecare petrecere:

Berea

Berea este un clasic la fiecare petrecere, indiferent că ești într-un club oarecare la malul mării sau la o gală. De ce e atât de populară? Pentru că are un conținut redus de alcool, este aromată și se potrivește perfect oricărei ocazii, dar în special la grătare. În plus, berea este și accesibilă ca preț, așa că două baxuri de bere ar trebui să nu coste foarte mult și să fie suficiente pentru o petrecere cu vreo 5-6 persoane.

ADVERTISING

Imaginează-ți doar ce poate fi mai plăcut dacă nu chiar o bere rece, abia scoasă din frigider, un grătar care durează prea mult până să fie gata și discuții interesante cu prietenii? Dacă ți-am făcut poftă, să știi totuși că ai de ales între două tipuri principale: berea blondă, foarte populară, și berea brună, care are un gust distinct ce nu este pe placul tuturor, deoarece este ceva mai amară.

Vinul

Când vine vorba de vin, mai ales în țara noastră, putem să spunem că vorbim despre străbunicul băuturilor alcoolice. De ce? Pentru că și strămoșii noștri îl consumau, doar că ei îl beau ca pe apă, la propriu. Vinul este perfect pentru cei care preferă să socializeze într-un mod mai calm și retras pentru că e o băutură mai fină, pe care trebuie să o savurezi și să o bei cu înghițituri mici. Dacă te regăsești în această descriere, ia un pahar de vin și caută-i pe cei care au și ei unul. Probabil că și ei caută pe cineva cu care să poarte o conversație.

ADVERTISING

Există trei tipuri principale de vin pe piață: vin roșu, vin alb și vin rose. De obicei, vinul roșu este cel mai aromat și are cel mai impresionant buchet, dar preferințele sunt subiective. Poți alege oricând și un vin alb peste care să torni puțină apă minerală.

Șampania

Am ajuns la regina serii, șampania care este simbolul eleganței și al bunei dispoziții. Totuși, mulți oameni confundă vinul spumant cu șampania. Deși ar putea părea similare, ele sunt diferite. Vinul spumant are arome mai vii și fructate, cu bule mai pronunțate, în timp ce șampania este o băutură rafinată, cu un gust subtil și bule delicate.

Acum că am clarificat diferența dintre șampanie și vin spumant, să discutăm despre regina petrecerilor. La ocazii speciale, șampania este băutura ideală pentru a încheia seara. Probabil că ai văzut la multe petreceri că distracția începe abia după ce o sticlă de șampanie e deschisă. De fiecare dată când se desface câte o sticlă toți ochii sunt ațintiți asupra dopului care sare și a spumei care se revarsă, deci asta spune ceva despre cât de iubită e această băutură.