Ce ar trebui să știi despre parfum pentru a-l alege pe cel potrivit fiecărei ocazii

Ce ar trebui să știi despre parfum pentru a-l alege pe cel potrivit fiecărei ocazii

Parfumul a devenit un accesoriu indispensabil în prezent, fiind o formă de exprimare a stilului vestimentar și a personalității.

Parfumieri din întreaga lume au încercat, de-a lungul timpului, să dezvolte cele mai încântătoare arome, potrivite fiecărei ocazii. Aromele de lux, care alcătuiesc colecția de parfumuri de nisa, se deosebesc de celelalte prin unicitatea lor în combinarea unor ingrediente de înaltă calitate.

Mii se parfumuri încântă astăzi simțurile și duc mai departe povestea creatorilor. De la parfumuri arabesti, care transmit senzualitate și mister, până la aromele fresh, care sunt potrivite zilelor călduroase de vară, opțiunile pentru alegerea unui produs care să fie adecvat stării de spirit al celui care îl poartă, să se potrivească anotimpului sau unor ocazii specifice sunt nelimitate.

ADVERTISING

Cunoscând istoria parfumului și a modului în care este creat, poți face alegeri potrivite nevoilor tale.

Cum sunt create parfumurile?

Parfumurile sunt create dintr-un amestec de uleiuri esențiale cu solvenți, de obicei alcool și apă. În primul rând, uleiurile sunt extrase din substanțe naturale, precum fructele și florile. Odată ce uleiurile au fost colectate, acestea sunt amestecate după o formulă specială, care a fost dezvoltată de un parfumier. Ulterior, se amestecă cu alcool și apă în proporția dorită.

Cuvântul parfum provine din sintagma latină „per fumum“, care se traduce „prin fum“, iar romanii și arabii au rafinat arta de a face și a purta parfum în urmă cu 2.500 de ani.

ADVERTISING

Încă nu se știe care a fost primul parfum creat, însă este cunoscut primul producător de parfum. Este vorba despre Tapputi, o chimistă care a trăit în jurul anului 1200 î.e.n., despre care se spune că a dezvoltat și înregistrat metode pentru tehnicile de extracție a parfumului. Numele ei apare pe un text cuneiform din 1200 î.e.n., în care este descrisă ca o autoritate în domeniul său.

Prima „fabrică“ dedicată producției de uleiuri parfumate datează de acum 4.000 de ani, pe insula Cipru. Cu toate acestea, egiptenii au fost primii care au făcut din parfum o parte a culturii lor, în urmă cu 3.000 de ani, inventând vase din piatră și sticlă, pentru a păstra uleiurile și balsamurile lor.

ADVERTISING

Care sunt diferențele dintre parfumuri?

Ceea ce face diferența dintre tipurile de parfumuri existente este concentrația uleiului în alcool și apă. Cu cât parfumul are o concentrație mai mare, cu atât va rezista mai mult. Rezistența unui parfum este mai mică la apa de colonie și la apa de toaletă și mai mare la apa de parfum și parfum.

Cea mai redusă concentrație de uleiuri de parfum o are apa de colonie. Având între 2 și 4% concentrație de uleiuri de parfum, apa de colonie rezistă pe piele în jur de două-trei ore.

Nici apa de toaletă nu are o rezistență foarte mare. Concentrația de uleiuri de parfum al acestui tip de aromă este între 5% și 15% și rezistă pe piele puțin peste trei ore.

Apa de parfum are o concentrație mare de uleiuri, între 15% și 20%, motiv pentru care poate rezista pe piele până la opt ore.

Parfumul pur are cea mai mare concentrație de uleiuri, peste 20%, ceea ce îl face să reziste pe piele până la 12 ore.

Astfel, poți alege parfumul potrivit pentru fiecare eveniment la care participi. Pentru o zi petrecută la serviciu sunt recomandate parfumurile fresh, care să nu dea dureri de cap colegilor. Apa de toaletă și apa de parfum, cu arome florale sau fructate, sunt două opțiuni potrivite pentru o zi la locul de muncă.

În schimb, la evenimente speciale, care se desfășoară în săli grandioase, poți opta chiar și pentru parfum pur, care emană un miros puternic. Cele orientale sunt indicate pentru ocaziile festive.

Nu în ultimul rând, este important ca parfumul ales să se potrivească personalității tale. Încearcă produsul pe piele înainte de a-l cumpăra și asigură-te că ești confortabil cu aroma aleasă.