Baia este de multe ori locul de relaxare dintr-o casă. Pentru a te bucura de o oază de liniște, o baie relaxantă sau un duș lung și cald pot face minuni. Pe lângă aceste două variante, există și opțiunea unei saune de interior. Acest tip de dotare va transforma orice baie banală, într-un spa personalizat chiar la tine acasă. Dacă te hotărăști să incluzi în dotările propriei băi o astfel de saună, trebuie să știi că există mai multe tipuri de saune de interior din care poți alege în funcție de propriile preferințe.
Iată care sunt principalele diferențe dintre sauna uscată și cea umedă:
Temperatura
Una dintre diferențe între cele două tipuri de saune este temperatura la care sunt setate de regulă. Dacă ai ales o saună de interior reține faptul că cele umede au în general între 40-50 grade, iar cele uscate pot ajunge până la 100-120 de grade Celsius. Așa că, dacă reziști mai greu temperaturilor ridicate, poți opta pentru varianta umedă, fiind ceva mai ușor de experimentat, comparativ cu varianta de saună uscată. Dacă te întrebi de unde poți lua o saună de interior de calitate, cei de la FionaSpa.ro au niște opțiuni extrem de calitative.
Nivelul de umiditate
Dacă la o saună uscată nivelul de umiditate este de 100%, la varianta uscată nivelul este ceva mai scăzut, menținându-se undeva până la 30%. Deși poate părea mai tentantă varianta uscată, combinată cu temperatura ridicată, poate fi mai greu de suportat decât versiunea sa umedă. Alegerea saunei potrivite este influențată într-o mare măsură și de propriile afecțiuni, astfel că dacă ai probleme respiratorii, de pildă, poate ar fi indicată sauna umedă, chair dacă s-ar putea să-ți creeze niște dificultăți și poate chiar o senzație de disconfort, prin aburul inhalat vei reuși să-ți îmbunătățești în final simptomele.
Materialul din care este realizată
Saunele uscate sunt realizate de regulă din lemn, în timp ce saunele umede sunt realizate din materiale ceramice. Dacă vrei să-ți pui o saună de interior în propria baie, varianta umedă ar putea fi mai eficientă și practică. Poți face oricând o baie de aburi de care să te bucuri, iar din punct de vedere al materialelor ceramica se va încadra mult mai ușor în estetica băii, decât lemnul. De asemenea, se recomandă izolarea pereților, pentru a te asigura că umezeala nu pătrunde prin aceștia, cât și la zona de podea trebuie avută mare grijă la materialele folosite și la tehnică, astfel încât să fie niște rezultate de calitate.
Așadar folosirea în mod regulat a saunei te ajută la îmbunătățirea mai multor aspecte ce țin de organismul tău. Este recomandat să mergi în medie de cel mult 3-4 ori pe săptămână, dar nu zilnic. Iar alegerea tipului de saună depinde în totalitate de preferințele personale și rezistența la un nivel de umiditate, respectiv la o temperatură mai ridicată. Cu toate acestea, saunele umede sunt ceva mai sus în topul preferințelor oamenilor, fiind combinația perfectă dintre temperatură, umiditate și confort termic resimțit.