Care este ordinea corectă de aplicare a produselor de îngrijire, pentru efecte pe termen lung

Care este ordinea corectă de aplicare a produselor de îngrijire, pentru efecte pe termen lung

Când vine vorba de produse în îngrijire a tenului, tendinţele actuale valorizează în mod special ingredientele active. Fie că vorbim despre vitamina C, retinol sau peptide, scopul lor este să-ţi ofere soluţiile adaptate nevoilor tenului tău: hidratare optimă, strălucire, culoare uniformă.  

Problemele pot apărea atunci când foloseşti prea multe astfel de produse, care, utilizate simultan, nu numai că nu duc la rezultatele dorite, dar pot agrava problemele tenului tău. Iată care ar fi ordinea potrivită de aplicare a produselor tale de îngrijire, în funcţie de ingredientele active.

Rutina de dimineaţă

Este foarte important, dacă vrei să te bucuri de beneficiile produselor tale de îngrijire, să ai o rutină de îngrijire. Niciunul nu va funcţiona cum trebuie, dacă nu este folosit în mod frecvent pe o perioadă de cel puţin o lună. Aşadar, rutina de dimineaţă face diferenţa. Iată care sunt paşii pentru o îngrijire optimă a pielii tale, astfel încât, atunci când aplici produsele de makeup, tenul tău să arate perfect:

ADVERTISING
  1. Curăţarea feţei. Foloseşte o soluţie de curăţare adaptată specificităţilor tenului tău, astfel încât să nu deteriorezi stratul lipidic natural al pielii şi bariera sa de protecţie. Acest lucru ar putea să favorizeze apariţia iritaţiilor sau acneei. Un balsam de curăţare blând, hipoalergenic, ar putea fi soluţia cea mai bună. 
  1. Loţiunea tonică sau esenţa. Scopul acestor produse, care conţin, de obicei, ingrediente active precum acidul hialuronic sau diferite vitamine este să hidrateze pielea şi să o pregătească pentru o mai bună absorbţie a celorlalte creme.  
  1. Serul. Foloseşte acest pas din rutina ta de dimineaţă pentru a corecta anumite tendinţe sau probleme ale pielii. De exemplu, dacă ai un ten gras, foloseşte un ser special care ajută la menţinerea sub control a secreţiei de sebum. Dacă preocuparea ta principală sunt ridurile, foloseşte un ser cu o concentraţie mare de vitamina C sau cu acid hialuronic. 
  1. Crema de ochi. Un ingredient activ foarte popular în cremele de ochi este cafeina. Este şi foarte eficient, reducând inflamaţia din această zonă sensibilă şi ajutând şi la estomparea ridurilor. Trebuie să foloseşti o cantitate mică şi doar în jurul ochilor. 
  1. Crema hidratantă. Indiferent de tipul tău de ten, ai nevoie de hidratare, aşa că nu sări peste acest pas important. 
  1. Crema de protecţie solară. Pe lângă faptul că este un important instrument în lupta cu apariţia şi adâncirea ridurilor, acest produs reduce riscul de apariţie a cancerului de piele, aşa că aplica o astfel de cremă în fiecare zi. 
ADVERTISING

Machiajul

Din ce în ce mai multe produse de machiaj conţin ingrediente active care ajută la uniformizarea texturii şi culorii pielii. Acidul hialuronic este unul dintre cele mai frecvent utilizate astfel de ingrediente, ceea ce va da un plus de strălucire pielii tale. Ca să ai un machiaj care pare cât mai natural, foloseşte un fond de ten îmbogăţit cu acid hialuronic sau vitamina E. 

Pentru primăvară, un blush lichid poate fi o opţiune perfectă, mai ales dacă vrei un machiaj discret. Atenţie totuşi la ingrediente. Alege opţiunile hipoalergenice, cu cât mai multe ingrediente naturale.  

Rutina de seară

Rutina de seară poate fi oarecum diferită de cea de dimineaţă şi este momentul în care trebuie să acorzi şi mai multă atenţie ingredientelor active din produsele tale. O greşeală frecventă este, de exemplu, folosirea unui toner cu acid glicolic înainte de aplicarea unei creme cu retinol. Combinaţia este mult prea dură pentru ten şi, în loc de tenul strălucitor la care visai, te poţi confrunta cu iritaţii serioase. Iată care ar fi rutina corectă pentru seară: 

ADVERTISING
  1. Curăţarea feţei. Dacă ai folosit multe produse de machiaj, poţi încerca o dublă curăţare. Asta înseamnă îndepărtarea machiajului cu o apă micelară sau un lapte demachiant înainte de a curăţa pielea cu un gel sau o cremă specială. În felul acesta, te asiguri că la suprafaţa tenului nu rămân niciun fel de reziduuri. 
  1. Loţiunea tonică sau esenţa. Dacă foloseşti o loţiune tonică pe bază de acizi, trebuie să ai în vedere că la următorii paşi nu mai trebuie să aplici niciun fel de alt produs cu potenţial iritant (vitamina C, retinol etc.). Concentrează-te exclusiv pe hidratare.   
  1. Serul. Dacă ai folosit o loțiune tonică fără acizi, acum poţi introduce ingrediente active mai puternice. Un ser cu peptide sau cu retinol este recomandat dacă vrei o piele fermă şi strălucitoare, dar şi dacă vrei să scapi, de exemplu, de cicatricile lăsate de acnee sau de petele de hiperpigmentare. 
  1. Crema de ochi. Dacă vrei să previi apariţia ridurilor în jurul ochilor sau să le estompezi pe cele instalate în această zonă, o cremă cu retinal (o versiune mai delicată a retinolului) poate fi exact ce îţi trebuie.
  1. Crema hidratantă. Din nou, este important să nu sari peste acest pas. Pe lângă faptul că ajută la o mai bună absorbţie a ingredientelor active aplicate anterior, crema hidratantă ajută la refacerea barierei de protecţie a pielii. 

Aşadar, profită din plin de efectele produselor tale de îngrijire, aplicându-le corect. Tenul tău îţi va mulţumi!