Cel mai simplu joc online și offline este propus de Cronicari Digitali pe 20, 21 și 22 mai, pornind de la Muzeul Țăranului Român. „Vânătoarea de comori” clasică se transformă în acest weekend în Treasure Games București și îi aduce împreună pe toți cei dornici de aventură sau de o plimbare prin zonele cu povești ale orașului, de pe axa Kisseleff – Calea Victoriei, de la Piațeta Regelui, la Piața Națiunilor Unite.
Participanții pot să străbată trasele de la ora 14:00 până la 20:30, iar cei care nu s-au înscris pe www.cronicaridigitali.ro mai pot face acest lucru și în toate cele trei zile, la Muzeul Țăranului Român, între orele 14:00-16:30.
Pornind de la indiciile furnizate de Cronicari Digitali la punctul de start de la Muzeul Țăranului Român, vineri, sâmbătă și duminică, participanții vor avea de descoperit soluțiile corecte urmând o serie de indicii pentru a putea urma un traseu, pe parcursul căruia vor afla povești ale Bucureștiului, vor descoperi obiective și vor putea vizita gratuit muzee deschise special pentru ei. La al doilea punct de pe traseu (un avanpost diferit în fiecare zi), toți participanții pot câștiga instant un premiu, prin deblocarea unui nou indiciu. Confirmarea descoperirii corecte a fiecărui punct marcat pe traseu se face cu ajutorul unor stories pe Instagram. Astfel, participanții iau parte și la concursurile care aduc premii totale de până la 2.000 Euro.
Itinerariul fiecărei zile va fi diferit și va include o surpriză. Unul dintre indicii va conduce către un obiectiv de patrimoniu cultural, deschis special pentru acest event, în care „jucătorii” vor avea acces liber pentru vizitare și creare de conținut. În toate zilele, pe lângă moștenirea culturală a orașului, descoperirile vor include și o legătură surpriză cu viitorul în zona special gândită de Orange România.
Participanții care au găsit într-o zi toate indiciile și au descoperit toate obiectivele de pe traseu intră în tragerea la sorți pentru un premiu zilnic de 1.000 de lei pentru Best Treasure Hunter. Mai mult, cei care se încumetă să pornească în Treasure Games atât vineri, cât și sâmbătă sau duminică acumulează mai multe șanse de câștig.
„În acest nou proiect marca Cronicari Digitali am luat în calcul două premise prietenoase: participarea gratuită pentru toți la vânătoare de comori, alături de bucuria de a privi altfel locurile prin care trecem într-o plimbare obișnuită. Hărțile cu indicii le vor dezvălui particianților secrete arhitecturale sau din istorie legate de străzi și clădiri astfel încât, odată aflate, ele să se arhiveze în memoria individuală și să poată fi repovestite”, spune Silvia Teodorescu, fondator Cronicari Digitali.
Treasure Games București 2022 oferă șansa afirmării și celor mai talentați fotografi amatori sau instagrameri profesioniști, juriul format din echipa Cronicari Digitali și partenerii evenimentelui urmând să aleagă 5 câștigători ai titlului de Best Tresure Photo, fiecare primind câte un voucher valoric de 500 lei oferit de Raiffeisen Bank România.
Distracția începe în București, dar continuă și la unul dintre cele mai apreciate festivaluri din această vară! Cu ajutorul Orange România, doi jucători vor pleca acasă nu doar cu amintirile frumoase și descoperirile noi din centrul orașului, ci și cu un Full Pass Summer Well pentru două persoane!
După plimbările prelungite prin București, Electrolux România va ajuta trei norocoși să prepare cea mai bună pizza chiar în propria casă cu câte un „pizza stone kit”, care reține temperaturile înalte pentru a asigura încalzire rapidă și uniformă care face de fiecare dată crusta perfectă la pizza.
Participarea la Treasure Games București 2022 este gratuită, iar înscrierea este deschisă la adresa www.cronicaridigitali.ro.
Treasure Games București 2022 este un proiect al agenției Zaga Brand, realizat împreună cu Asociația Human Made Art – HUMART și Muzeul Țăranului Român, alături de Raiffeissen Bank Romania, Orange România și Electrolux România. Participanții vor fi hidratați pe traseu de AQUA Carpatica.
Obiectivele de patrimoniu vor fi deschise cu ajutorul: Muzeul Municipiului București și Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”.