Iepurașul de Paște vine în acest an cu un coșuleț plin de surprize pentru întreaga familie. Începând cu data de 20 aprilie, Teatrul Ion Creangă difuzează online, pe conturile sale de social media (Facebook, Youtube și Instagram), un program de activități de creație realizate cu prilejul sărbătorilor.
Timp de două săptămâni, până pe data de 3 mai, cei mici se vor bucura de ateliere cu idei pentru decorarea ouălor de Paște sau pentru realizarea unor accesorii speciale, dar și de animații inspirate de legenda iepurașului. Pentru părinți, Teatrul propune ateliere de confecționare a unor jucării handmade tematice, dar și sesiuni de joacă culinară creativă alături de copii.
Programul este derulat în cadrul TIC ONLINE, un proiect lansat de Teatrul Ion Creangă în luna noiembrie 2020, pentru a rămâne aproape de tinerii săi spectatori, oferindu-le o alternativă de conectare cu universul personajelor și poveștilor pe durata suspendării activității din sălile de spectacol. În cadrul proiectului au fost realizate mai multe serii de ateliere, jocuri și exerciții, animații educative sau povești ilustrate, acestea fiind disponibile pe conturile de Facebook, Instagram și Youtube ale Teatrului Ion Creangă.
Ce puteți urmări?
► Pornind de la tradițiile și obiceiurile de sărbătoare, atelierele de bricolaj le împărtășesc celor mai dibaci mici meșteri – copiii cu vârsta peste 4 ani – din tainele florilor, culorilor și tehnicilor de decorare a ouălor de Paști. Aceștia vor învăța să-și confecționeze o coroniță numai bună de purtat sau dăruit de Florii, dar și să prepare vopseluri din ingrediente naturale pentru colorarea ouălor. Pentru decorare, ideile sunt dintre cele mai năstrușnice: de la ouă cu chip de puișor sau broscuță la prințese și îngerași, folosind mici accesorii din fetru, hârtie glasată, carioci colorate și lipici.
► Tematica sărbătorilor se regăsește și în atelierele pentru adulți, părinții fiind încurajați să creeze prin tehnici simple, folosind materiale la îndemână, jucării inedite pentru copii. Astfel, vor prinde contur un coșuleț senzorial cu ouă din hârtie gumată, potrivit pentru a-i ajuta pe cei mici să învețe culorile, sau un iepuraș nouraș, compus dintr-o șosetă și puțin arpacaș.
► Creativitatea continuă în bucătărie cu ateliere de joacă culinară creativă. Aici, cu ajutorul „rețetelor” jucăușe, un desert sau o gustare cu fructe se transformă într-un personaj de poveste. Brioșele seamănă cu puișori sau oițe pufoase, în timp ce căpșunile se îmbracă într-un strat subțire de ciocolată, pentru a deveni o grădină cu iepurași și morcovi dulci.
► Programul este completat de două animații cu tâlc, zvâc și țup realizate pentru cei mici – „Legenda Iepurașului de Paște” (voce: Alexandrina Halic, ilustrații: Mihai Verbițchi) și pentru cei foarte, foarte mici – poezia „Iepurașul de Paște” (voce: Camelia Andriță, ilustrații: Delia Ionescu).
PROGRAM
20 aprilie, Atelier „Coronițe vesele de primăvară”
Idei creative pentru cei mici, cu Eliza Teofănescu
22 aprilie, Atelier „Iepuraș nouraș: un prieten din arpacaș”
Idei creative pentru jucării handmade, cu Nicoleta Rusu
24 aprilie, Atelier „Brioșe năzdrăvane”
Joacă culinară creativă, cu Oana Bănuță
26 aprilie, „Laboratorul de culori și ingrediente naturale”
Idei creative pentru decorarea ouălor de Paște, cu Andra Mirescu
27 aprilie, Atelier „Coșulețul senzorial (pentru cei mici)”
Idei creative pentru jucării handmade, cu Nicoleta Rusu
28 aprilie, Atelier „Ouă decorate... cu personalitate!”
Idei creative pentru decorarea ouălor de Paște, cu Andra Mirescu
29 aprilie, Animație: „Legenda iepurașului de Paște”
Ilustrații: Mihai Verbițchi; Voce: Alexandrina Halic
30 aprilie, Atelier „Prințese somnoroase și îngerași drăgălași”
Idei creative pentru decorarea ouălor de Paște, cu Eliza Teofănescu
1 mai, Animație: „Iepurașul de Paște”
Ilustrații animate: Delia Ionescu; Voce: Camelia Andriță
3 mai, Atelier „În grădina cu iepurași și morcovi dulci”
Joacă culinară creativă, cu Oana Bănuță
Toate activitățile pot fi accesate online, gratuit, pe platformele Facebook, Youtube și Instagram, urmărind pagina Teatrului Ion Creangă.
Mai multe informații despre proiectul TIC ONLINE, precum și despre alte proiecte desfășurate de Teatrul Ion Creangă în această perioadă sunt disponibile pe website-ul www.teatrulioncreanga.ro.