Este bine să cureți frigiderul mai amănunțit, cel puțin o dată pe an. Resturile de mâncare și urmele de alimente se pot depozita cu ușurință în interior, ceea ce poate duce la dezvoltarea bacteriilor și mucegaiului, în timp. Pornind de la această idee este bine de știut că există trucuri și metode simple de curățare a frigiderului, iar în rândurile următoare poți afla și tu 5 dintre ele.
Iată cum să speli corect frigiderul și ce metode să folosești
Curățarea rafturilor și eliminarea mirosului
Frigiderul se poate curăța săptămânal pentru a păstra corect alimentele și evita dezvoltarea mirosurilor neplăcute. Însă se recomandă și o curățare în profunzime a acestui aparat electrocasnic. Este bine să faci acest lucru cel puțin o dată pe an, iar procesul începe cu scoaterea rafturilor și spălarea acestora la chiuvetă. Detergentul de vase are proprietăți de eliminare a grăsimilor și urmelor, așa că îți va fi de folos. Cu o lavetă moale poți șterge urmele rămase de la apă și poate chiar petele de mâncare care tocmai s-au înmuiat. Cât despre mirosurile neplăcute, acestea pot fi eliminate dacă folosești apă cu oțet și o lavetă.
Treci la curățarea pereților interiori ai frigiderului
Spălarea frigiderului nu se rezumă doar la curățarea rafturilor. Și pereții acestuia trebuie spalati cu atenție. Poți folosi o lavetă sau o cârpă moale îmbibată în apă și detergent universal. Cu aceasta poți freca bine și garniturile din cauciuc unde adesea se depun resturi alimentare.
Un secret în acest sens este folosirea unei periuțe de dinți care să te ajute să pătrunzi în locurile mai puțin accesibile, dar care au nevoie de o curățare temeinică. Urmează clătirea cu apă curată și o lavetă nouă.
Curățarea exterioară cu soluții speciale
Majoritatea aparatelor electrocasnice sunt albe, iar frigiderul nu face excepție. În acest caz, praful depus este mult mai vizibil, iar eliminarea lui este obligatorie. Există soluții speciale de curățare care protejează stratul de vopsea de la exterior. Astfel, praful depus se poate șterge cu un burete moale, în primă fază, și soluția pe bază de ingrediente și particule de degresare. Urmează clătirea cu apă călduță și o lavetă.
Apă caldă pentru congelator
Nu ar trebui să uiți de curățarea congelatorului atunci când speli frigiderul în profunzime. Înainte de toate, trebuie să lași congelatorul să se dezghețe, ca mai apoi să te apuci de treabă, iar aici te poate ajuta un bol cu apă caldă.
Și cum durează ceva timp până când se dezgheață, te poți ocupa de restul frigiderului, urmând pașii de mai sus. Atunci când cumperi un frigider de pe Altex.ro vei primi și instrucțiuni complete despre mentenanța și curățarea acestuia, oferite de producător.
Soluții de casă pentru spălarea frigiderului
Dacă nu vrei să folosești detergentul de vase pentru curățarea frigiderului, trebuie să știi că există alternative. De exemplu, poți pregăti un litru de apă cu o lingură de oțet și două de bicarbonat de sodiu.
Soluția respectivă se poate pune într-o sticlă de plastic cu pulverizator pentru a fi mai ușor de folosit. Nu uita că vei avea nevoie de mănuși de cauciuc pentru a-ti proteja mâinile atunci când speli frigiderul cu această soluție de curățare.
Așadar, acum că știi câteva din trucurile de curățare a frigiderului, nu îți mai rămâne decât să te apuci de treabă. Fie că folosești detergent universal sau o soluție făcută în casă, este recomandat să te ocupi de spălarea frigiderului în fiecare săptămână și chiar o dată sau de două ori pe an într-o manieră mai amănunțită.