5 pași de care să ții cont atunci când planifici o excursie

5 pași de care să ții cont atunci când planifici o excursie
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Vacanțele încep adesea ca o idee minunată, ajungând, în cele din urmă, să fie un coșmar greu de gestionat. De ce? Pentru că etapa de planificare și de „brainstorming” este trecută cu vederea. Lipsa de know-how cu privire la modul în care se planifică o excursie se reflectă adesea în obstacolele neprevăzute din timpul vacanței – obstacole care, de altfel, ar fi putut fi prevăzute.

Cu puțină pregătire și efort în planificarea excursiei, călătorii pot depăși 90% din dificultățile „neprevăzute”. Iată 5 pași de care să ții cont atunci când planifici o excursie:

ADVERTISING

Stabilește un buget

Stabilirea unui buget de călătorie este o combinație între mai multe aspecte: costul mijlocului de transport, cazarea pentru un anumit număr de zile, activitățile care vor fi desfășurate, mesele zilnice, vizitarea obiectivelor turistice și, bineînțeles, fondurile de urgență.

Stabilirea unui buget în funcție de toate aceste aspecte necesită multă cercetare înainte. Avantajul este că nu vei ajunge niciodată să cheltui peste măsură și-ți vei menține sănătatea financiară.

Rezervă biletele pentru transport

Fie că pleci într-o excursie peste hotare, fie în România, un pas important pentru planificarea călătoriei la perfecțiune este rezervarea transportului.

ADVERTISING

Deoarece biletele pentru avion sunt în funcție de disponibilitate și au tendința de creștere cu cât termenul de plecare se apropie, efectuarea rezervărilor în avans te va ajuta să eviți costurile suplimentare din bugetul inițial.

De asemenea, dacă vrei să călătorești împreună cu prietenii, rezervarea unui serviciu de transport pentru mai multe persoane este ideal. Autocarele pot fi un mijloc de călătorie convenabil, ducând distracția la maxim chiar dinainte de a ajunge la destinație.

Planifică activitățile și cursul acțiunii

Întotdeauna sună fascinant și aventuros atunci când activitățile din excursie sunt făcute pe un impuls brusc și spontan. Cu toate acestea, dezavantajul de a merge într-o astfel de călătorie este că s-ar putea să nu găsești foarte multe activități spontane.

ADVERTISING

Dacă alegi un loc aglomerat, cum este Veneția spre exemplu, nu o să ai oportunități de a te arunca cu capul înainte. Fiind un oraș cu mii de vizitatori lunari, programarea vizitării obiectivelor turistice este crucială.

Organizează-ți călătoria cu locurile pe care dorești să le vezi.

Cercetează în legătură cu siguranța locului

Înainte de a vizita un loc, cercetează sursele fiabile de informații cu privire la siguranță. De exemplu, destinația nu trebuie să se confrunte cu tulburări civile, război, tulburări medicale virale sau orice altceva care ar putea reprezenta un risc grav pentru siguranța ta, a familiei și a prietenilor cu care mergi în vacanță.

Pregătește o trusă mică de prim ajutor

Totul este disponibil peste tot în zilele noastre, dar fiecare persoană are anumite nevoi. De exemplu, pentru un medicament de febră sau răceală și gripă, mulți oameni au nevoi speciale cu privire la administrarea acestora. În astfel de cazuri, este mai bine să pregătești o trusă de prim ajutor cu medicamentele de bază pentru tuse, frig, analgezice, bandaje, alergii etc. pentru a trece cu bine peste orice situație de urgență.