5 motive bune pentru a angaja un arhitect

5 motive bune pentru a angaja un arhitect
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

În sfârșit, începi proiectul vieții tale, renovând sau construind casa visurilor! Felicitări! Ce zici să apelezi la ajutorul specialiștilor în arhitectură? Dacă proiectul tău se referă la o locuință existentă, a cărei amenajare a încăperilor trebuie regândită, expertiza lui va face diferența. Și atenție, pentru proiectele cu suprafețe mai mari de 150 m² intervenția acestuia devine obligatorie. Dincolo de toate acestea, un arhitect va supraveghea șantierul pentru a-ți livra locuința care corespunde standardelor și este personalizată.

ADVERTISING

Arhitectul este profesionistul esențial pentru proiectele care necesită autorizație de construire, cum ar fi construcția unei case, renovarea completă a unui apartament realizarea unei extinderi sau a unei elevații etc. De ce să angajezi un astfel de specialist? Iată câteva motive bune pe care toți oamenii ar trebui să le cunoască. În plus, pentru a fi sigur că îl alegi pe unul dintre cei mai bine cotați, citește recenzii - așa vei afla și părerea altor persoane.

Motive pentru care trebuie trebuie să angajezi un arhitect

1. Pentru că este obligatoriu în unele cazuri

ADVERTISING

Într-adevăr, este obligatoriu să apelezi la astfel de servicii pentru a depune o autorizație de construcție sau dacă proiectul tău se referă la o suprafață mai mare de 150 m².

2. Pentru a aduce o mare valoare casei tale

Nu uita ca o casă proiectată de un arhitect se vinde la un preț mai bun decât una construită după planuri standard. Arhitectul este profesionistul care va reuși să valorifice la maximum potențialul unei construcții, unei renovări sau al unei reabilitări. Este un designer care ține cont de dorințele tale în timp ce le face realitate respectând standardele, fezabilitatea proiectului visurilor tale.

ADVERTISING

3. Pentru un proiect pe măsură

Acest profesionist în arhitectură va oferi acces la un proiect care ți se va potrivi, unul cu adevărat unic. Îți va oferi o mulțime de idei la care nu te-ai fi gândit neapărat, încadrându-le într-un anumit buget ținând cont de particularitatile zonale, de materiale și finisaje dorite.

4. Pentru a vedea mai clar printre toate standardele

Legislația cu privire la modificările structurale ale unei locuinței, indiferent dacă sunt în interior sau legate de anexe, este foarte strictă. S-ar putea să îți dorești să realizezi îmbunătățiri, dar, din păcate, nu poți face ce vrei fără avea acceptul arhitectului și a autorităților. Deseori trebuie să consultați planul de urbanism al municipalității pentru a construi o extindere sau a revopsi fațada. Din fericire, arhitectul are cunoștințe temeinice cu privire la astfel de situații. Intervenția lui garantează legalitatea și siguranța lucrării pe care o întreprinzi.

5. Pentru a economisi timp

Arhitectul îți permite să economisești timp. Într-adevăr, nu mai este nevoie să cauți și să găsești firme, să urmărești evoluția șantierului, să pregătești dosarul pentru autorizația de construire. Va interveni în calitate de manager de șantier pentru a verifica dacă realitatea corespunde planurilor.