5 greșeli comune pe care le poți face atunci când achiziționezi o hotă

5 greșeli comune pe care le poți face atunci când achiziționezi o hotă
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Hota este o piesă de nelipsit în bucătăria oricărei case. Aceasta nu numai că îmbunătățește calitatea aerului atunci când gătești, dar poate să ofere și un aspect elegant și modern bucătăriei. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de cumpărarea și instalarea hotei, sunt câteva greșeli comune pe care mulți oameni le fac.

Iată ce greșeli trebuie să eviți atunci când achiziționezi și instalezi o hotă

  1. Dimensiunea hotei nu se potrivește cu dimensiunea bucătăriei

Unul dintre primele lucruri pe care mulți oameni le uită atunci când achiziționează o hotă este legat de dimensiunea acesteia. Este important să alegi o hotă care să se potrivească cu dimensiunile bucătăriei tale. Dacă alegi o hotă prea mică, aceasta nu va fi eficientă în a elimina aburul și fumul din bucătărie. Pe de altă parte, o hotă prea mare poate părea inestetică și poate va ocupa prea mult spațiu. Măsoară dimensiunile bucătăriei tale înainte de a achiziționa hota pentru a te asigura că alegi dimensiunea potrivită.

ADVERTISING
  1. Modelul hotei nu este potrivit pentru bucătărie

Există mai multe tipuri de hote disponibile pe piață, cum ar fi hotele de perete, hotele de insulă, hotele montate sub dulap și hotele incorporate. Fiecare tip are propriile sale avantaje și dezavantaje, iar alegerea celui potrivit pentru bucătăria ta poate face o mare diferență în aspectul și funcționalitatea acesteia. De exemplu, hota de perete e potrivită pentru bucatariile care au plita sau aragazul lipit de perete, în timp ce hota de insulă este ideală pentru bucătăriile cu o insulă centrală. Dacă ești în căutarea unei hote de bucătărie, poți consulta oferta de pe altex.ro. Cu modele diverse, de la cele de perete, de insulă sau incorporate, vei găsi cu ușurință hota perfectă pentru bucătăria ta.

ADVERTISING
  1. Nivelul de zgomot e prea mare

O altă greșeală pe care mulți oameni o fac atunci când achiziționează o hotă este să nu ia în considerare nivelul de zgomot pe care îl produce. Unele hote pot fi foarte zgomotoase în timp ce funcționează, ceea ce poate fi deranjant în special în bucătăriile open space. Înainte de a face o achiziție, verifică nivelul de zgomot al hotei și alege una care să fie cât mai silențioasă posibil, fără a compromite performanța.

  1. Ventilarea nu e corespunzătoare

Instalarea unei hote necesită adesea lucrări de ventilare adecvată pentru a asigura că aburul și grăsimile sunt eliminate în mod eficient din bucătărie, iar neglijarea acestui aspect poate duce la acumularea de grăsimi și mirosuri în aer, ceea ce afectează calitatea aerului din întreaga casă.

ADVERTISING
  1. Hota e instalată incorect

Nu în ultimul rând, una cele mai mari greșeli pe care le poți face este să instalezi hota incorect. Instalarea greșită poate duce la probleme precum scurgeri de aer, zgomot excesiv și chiar accidente sau deteriorări ale hotei sau ale bucătăriei tale. Dacă nu te simți încrezător în capacitatea ta de a instala hota singur, apelează la un specialist pentru a te asigura că totul este făcut corect.

În concluzie, pentru a evita problemele, asigură-te că hota se potrivește spațiului bucătăriei, că este instalată corect și că are nivelul de zgomot potrivit.