5 criterii de alegere a unui difuzor de aromă

5 criterii de alegere a unui difuzor de aromă

Îți dorești să aduci liniștea, armonia și relaxarea în locuința ta ori să-ți creezi o adevărată rutină de wellness, care să se potrivească stilului tău de viață? Sau poate vrei să respiri un aer purificat la birou și să te bucuri de un parfum care să contribuie la combaterea stresului, creșterea productivității și schimbarea stării de spirit. Ei bine, un difuzor de aromă reprezintă alegerea perfectă pentru orice spațiu. Acesta generează o ambianță vizuală și aromatică deosebită, împrospătează atmosfera și elimină mirosurile nedorite. Iată câteva criterii de care trebuie să ții cont dacă vrei să cumperi cel mai bun aparat pentru aromoterapie:

ADVERTISING

Tipul difuzorului de aromă

În funcție de procesul de producere a vaporilor, există mai multe modele de difuzoare. Modurile de funcționare ale dispozitivelor sunt diferite, la fel și efectele acestora. Prin urmare, un difuzor de aromă poate fi pe bază de căldură, cu ultrasunete, cu evaporare și cu aerosoli. Aparatul pe bază de căldură are cel mai simplu principiu de funcționare, și anume o lumânare mică încălzește un recipient în care se află ulei aromat și apă.

Difuzorul de aromă cu aerosoli, numit și nebulizator, funcționează pe bază de aerosoli. Acesta împrăștie o aromă mai concentrată în aer, sub formă de particule fine, doar că metoda presupune consumarea unei cantități mai mari de ulei parfumat, deoarece nu se diluează cu apă. 

ADVERTISING

Un alt dispozitiv interesant este difuzorul de aromă cu ultrasunete, care transformă parfumurile într-o ceață ușoară prin activarea unui aer rece. De asemenea, poți alege un difuzor de aromă cu evaporare dacă ai nevoie de un aparat pe care să-l muți cu ușurință dintr-un loc în altul. Acesta folosește un filtru și un ventilator pentru a difuza particulele de aromă.

Zona de difuzare

Unul dintre aspectele importante pe care trebuie să le ai în vedere la achiziționarea difuzorului de aromă este zona de acoperire. Mai exact, trebuie să știi pe ce suprafață poate împrăștia parfumul. Acest parametru are un impact puternic asupra prețului difuzorului, dar evidențiază și eficiența sa.

ADVERTISING

În general, modelele cu aerosoli sunt cele mai complexe și pot acoperi suprafețe destul de mari. Zona de difuzare a unui asemenea dispozitiv se măsoară în metri pătrați și este indicată pe produs. De pildă, într-un dormitor poate fi utilizat un difuzor de 160 m2, pe când în living, suprafața acoperită trebuie să fie mai mare, în jur de 270 m2.

Capacitatea rezervorului

Cu cât difuzorul va avea un rezervor mai mare, cu atât va trebui să-l umpli mai rar. Capacitatea acestuia, împreună cu dimensiunea spațiului în care intenționezi să folosești dispozitivul, influențează în mod direct eficiența efectelor terapeutice ale aromelor. De regulă, un difuzor bun trebuie să aibă un rezervor a cărui capacitate să fie de cel puțin 100  ml.

Temporizatorul difuzorului

Aparatele de calitate sunt echipate și cu un temporizator, excepție făcând dispozitivele care funcționează pe bază de căldură. Este vorba despre o funcție care îți permite să controlezi timpul de activitate al difuzorului, precum și cantitatea de ulei aromat pe care o va consuma. Majoritatea produselor permit setarea unui timp de funcționare de 3-4 ore sau de 6-10 ore dacă vrei să împrăștie aroma și pe timp de noapte. Ziua, vei aprecia mai mult opțiunea de folosire a difuzorului în cicluri, dispozitivul pornind și oprindu-se în funcție de setările efectuate.

Ecran LED

La cele mai multe aparate electronice se prezintă sub formă de display și poate emite culori, animații de culori, o lumină puternică sau difuză. Principalul avantaj este acela că pe timp de noapte dispozitivul funcționează ca o lampă. Însă, folosirea luminilor colorate este baza cromoterapiei, care afirmă că acestea pot fi de ajutor în cazul anumitor boli sau afecțiuni.

Acestea sunt cele mai importante criterii pe care trebuie să le iei în considerare la alegerea unui difuzor de aromă. Totuși, în plus poți avea în vedere și designul aparatului, materialul din care este fabricat, modalitatea de emitere a fluxului de aer, posibilitatea de alternare a aromelor, închiderea automată sau setările de sunet, după caz.