Unde vă petreceți cea mai mare parte a timpului, atunci când sunteți acasă? Sunt șanse ca acesta să fie în inima casei dvs.: bucătăria! Pe măsură ce ne aflăm în situația de a jongla mai multe decât oricând, există o atracție puternică către un stil de viață casual, lipsit de complicații, care se concentrează mai degrabă pe comoditate decât pe formalități (adio, zonă formală de luat masa).
Am observat din ce în ce mai mult că bucătăriile servesc drept „centru” al casei, pentru orice, de la cafeaua de dimineață, mesele în familie, temele și munca. Aici intervine colțul pentru micul dejun!
În afară de atracția sa funcțională, un colțar de bucătărie adaugă un farmec și un confort instantaneu oricărei camere. În virtutea numelui său, un „colț de mic dejun" este de obicei o zonă mică în bucătărie sau chiar în afara acesteia și este oportunitatea perfectă pentru a îmbrățișa tendințele de design interior, fără a avea nevoie de foarte mult.
Puteți înghesui tone de funcții într-un spațiu mic, dar nu fără o planificare atentă. Iată sfaturile mele pentru a crea un colț confortabil .
Începeți cu masa
Primul pas este să determinați dimensiunea mesei dvs. Așezați banda de măsură pe sol și marcați cel puțin 90 cm de la fiecare margine exterioară a mesei. De ce 90 cm? Aceasta este distanța minimă pentru ca scaunele sau un colțar de bucătărie să se strecoare confortabil înăuntru. Dacă aveți probleme în a găsi o masă suficient de mică pentru spațiul dvs., căutați mese înalte pentru laterale/intrări care măsoară 75 cm înălțime.
Adăugați locuri de stat jos
Scaunele de luat masa sunt în prim-planul colțului, așa că vă sugerăm să selectați scaune sau un colțar de bucătărie cu un pic mai mult interes vizual. Optați pentru scaune cu un element sculptural sau o textură interesantă. Sau, jucați-vă cu scaunele nepotrivite pentru un aspect casual care pare aruncat împreună (chiar dacă a durat ore întregi pentru a găsi combinația potrivită!.) Piețele de vechituri sunt o sursă excelentă pentru scaune interesante la un preț decent.
Alegeți culorile
Aveți două decizii de luat aici:
1. Vreți o selecție de nuanțe mai vibrantă și mai colorată? Dacă răspunsul este „da", vă sugerăm să vă limitați la 3 sau 4 culori principale și apoi să variați nuanțele în cadrul paletei de culori.
SAU
2. Culoarea vă provoacă anxietate? Dacă da, probabil că un amestec de perne discrete, în surdină și tonale este mai mult pentru tine. Aceasta constă, de obicei, într-o variație de 2 sau 3 culori mute, necontrastante și folosind tonuri diferite în cadrul aceleiași palete de culori.
Nu există un răspuns corect sau greșit aici, dar, indiferent de ceea ce decideți, rămâneți cu el și folosiți-l ca ghid în următoarele straturi.
Adăugați perne decorative
Ne place să folosim textile de epocă pentru a adăuga textură și model. Vintage sau nu, o pernă poate uni de una singură o schemă de design. În funcție de dimensiunea unui colțar de bucătărie adăugați cel puțin 4-5 perne pentru a crea efectul dorit. Pentru a reuși amestecul potrivit, variați scara modelelor, astfel încât pernele să fie complementare între ele și să nu se „ciocnească”. Când vi se pare că este „prea mult", adăugați o dungă pentru a acționa ca un element neutru și pentru a rupe modelele mai aglomerate.
Nu uitați de corpul de iluminat
Selectarea unui corp de iluminat de tavan poate fi deseori un pic mai complicată. Există atât de multe pe piață; cum știți care este lumina potrivită? Pentru început, puneți-vă următoarele întrebări:
1. Vreau ca lumina să aibă greutate vizuală (adică să nu fie transparentă)? Aceste tipuri de lumini sunt grozave de folosit dacă doriți să spargeți ceea ce se află în fundal.
SAU
2. O lumină mai ușoară și mai sculpturală ar fi cea mai potrivită? Contrar celor de mai sus, dacă doriți să evidențiați obiectele din spatele candelabrului, optați pentru un corp de iluminat care facilitează această sinergie. Fiți atenți la formă și culoare și țineți cont de faptul că contrastul creează cel mai mare efect.