Frigiderul este o parte indispensabilă a oricărei bucătării. Însă destul de des, în special în familii mari, un singur frigider cu un congelator obișnuit nu este suficient pentru stocarea calitativă a alimentelor. În acest caz, în ajutor vin lăzile frigorifice.
Dar știai că acest aparat de bucătărie nu este util doar pentru stocarea și răcirea îndelungată a alimentelor gătite, a legumelor, fructelor sau a cărnii, ci poate și să îți faciliteze semnificativ viața de zi cu zi?
Află la ce poți folosi o ladă frigorifică, pe lângă congelarea alimentelor
Mai jos vei găsi 4 sfaturi inteligente despre utilizarea alternativă a lăzii frigorifice care te vor ajuta să economisești bani, apă, energie și timp. Cu ajutorul acesteia poți:
1. Deschide un plic
Dacă dorești să deschizi un plic astfel încât să poți să-l lipești la loc, pune-l într-o pungă și introdu-l în congelator timp de două ore. După acest timp, scoate-l și deschide-l cu un cuțit de bucătărie sau un deschizător de plicuri. Datorită efectului rece, lipiciul va fi ușor de îndepărtat de hârtie. Când ai nevoie din nou de plic, pur și simplu umezește partea lipicioasă cu puțină apă și lipește-l la loc.
2. Prelungi viața lumânărilor
Datorită luminii calde și moi, lumânările creează o atmosferă confortabilă în întreaga casă. Cu toate acestea, dacă ești adeptul romantismului sau îți place să aprinzi lumânări parfumate, această pasiune poate să nu fie prea rentabilă pentru bugetul tău. Dar există un mod simplu care te poate ajuta să rezolvi această problemă: pur și simplu pune lumânările în lada frigorifică timp de o zi. Ceara răcită va arde mult mai lent, ceea ce va dubla durata de viață a lumânărilor. În plus, lumânările anterior congelate se topesc mai puțin și ard mai uniform.
3. Să cureți blugii fără apă
Chiar și cei mai calitativi blugi, în urma spălării frecvente, își pierd rapid culoarea și forma. Dar dacă ai spațiu liber în congelator, îi poți "spăla" fără apă, punându-i într-un sac de bumbac și introducându-i în congelator timp de 24 de ore. Deoarece multe mașini de spălat nu au cicluri de spălare delicate adecvate, această metodă este perfectă, deoarece permite menținerea integrității fibrelor, astfel încât blugii tăi preferați vor rezista mulți ani. În plus, sub influența temperaturilor scăzute, sunt distruse chiar și bacteriile care supraviețuiesc la temperaturile normale ale ciclurilor de spălare, adică între 30 și 40 de grade Celsius. Această metodă este de asemenea utilă dacă nu ai timp pentru spălare și uscare. Doar câteva ore în congelator îți vor permite să scapi de mirosul neplăcut și hainele vor fi ca noi. Poți găsi o ladă frigorifică adaptată nevoilor tale pe altex.ro.
4. Să scapi de acarieni
În lenjeria de pat pot locui câteva milioane de acarieni de praf, care, în ciuda dimensiunilor lor, nu sunt chiar inofensivi. În special persoanele care suferă de alergii la praf sunt extrem de sensibile la excrementele acestor mici creaturi (asemănătoare păianjenilor), care pot provoca reacții alergice grave. În plus față de metodele tradiționale, poți folosi și ajutorul frigului, deoarece acarienii de praf nu supraviețuiesc la temperaturi negative. Pune hainele și textilele în pungi de plastic și depozitează-le peste noapte în congelator. A doua zi, spălă-le în mașina de spălat și ele vor fi din nou proaspete, curate, fără acarieni și praf.
În concluzie, utilizarea lăzii frigorifice pentru alte scopuri decât congelarea produselor poate aduce numeroase beneficii în gospodărie. Aceasta poate fi o resursă valoroasă și versatilă dacă o vei folosi inteligent pentru a rezolva situațiile descrise mai sus.