3 stiluri de amenajări interioare potrivite pentru un apartament cu 2 camere

3 stiluri de amenajări interioare potrivite pentru un apartament cu 2 camere
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Indiferent dacă deții un apartament cu 2 camere sau plănuieşti să îţi achiziționezi unul, este important să găsești un stil de amenajare interioară care să fie potrivit dimensiunii apartamentului și nevoilor tale, dar și să reflecte personalitatea ta. Descoperă în continuare 3 idei creative care să te inspire.

Stilul minimalist

Un apartament cu 2 camere are, în general, între 50 și 70 de metri pătrați. Și, în timp ce acest lucru îți oferă un sentiment plăcut de intimitate și confort, poate fi destul de limitativ în ceea ce privește depozitarea lucrurilor. Asta în cazul în care îți dorești un spațiu aerisit, în care să ai libertate de mișcare cât mai mare. 

ADVERTISING

De aceea, unul dintre principalele stiluri potrivite pentru un apartament cu 2 camere este cel minimalist. Iată ce caracteristici are:

  • Presupune folosirea unei palete de culori neutre, cum ar fi alb, gri, bej sau negru. Acestea conferă senzația de spațiu mai mare și luminozitate într-un apartament mic.
  • Pune accent pe lumina naturală pentru a ilumina eficient încăperile. De aceea, într-un apartament cu 2 camere in Timpuri Noi poți să creezi o atmosferă luminoasă și plăcută prin alegerea perdelelor și draperiilor potrivite pentru ferestrele generoase.
  • Include piese de mobilier simplu și funcțional, cu spații de depozitare generoase. De obicei, acestea au linii curate și forme simple. Alegând un astfel de mobilier, eviți supraîncărcarea vizuală a spațiului pentru a crea un mediu aerisit și relaxant.
ADVERTISING

Stilul scandinav

Și stilul scandinav este potrivit unui apartament cu 2 camere, în special atunci când îți dorești ca de de fiecare dată când te întorci acasă, să te simți ca într-un spațiu turistic, aflat în apropierea pădurii. Iată care sunt caracteristicile stilului scandinav care îți permit să simți aceste lucruri:

  • Paleta de culori deschise precum alb, crem și nuanțe de gri, care contribuie la crearea unei atmosfere luminoase și aerisite într-un spațiu mic. Aceste culori fac ca spațiul să pară mai mare și mai luminos.
  • Utilizarea luminii naturale. Ca în cazul stilului minimalist, stilul scandinav pune un accent deosebit pe lumină naturală. Poți folosi perdele transparente, draperii ușoare și oglinzi amplasate strategic pentru a reflecta lumina și a face spațiul să pară mai mare și mai luminos.
  • Decorațiunile în stil scandinav: plantele de interior cu frunze mari, păturile moi și pernele decorative din textile naturale sau lumânările parfumate și lămpile cu abajur de lemn sunt câteva idei pe care le poți pune în aplicare.
ADVERTISING

Stilul rustic

Dacă preferi să te bucuri de amenajări cu aer de vacanță doar atunci când călătorești și, în schimb, în locuință vrei să creezi sentimentul unui „acasă” mai tradițional, atunci optează pentru stilul rustic. Iată care sunt caracteristicile pe care să le iei în considerare aici:

  • Nuanțe de maro și bej: Aceste culori emană căldură și aduc un sentiment de confort în interior. Poți folosi nuanțe mai deschise pentru pereți și podea, iar nuanțe mai închise pentru mobilier și accesorii. În același timp, dacă îți dorești o pată de culoare, poți opta pentru nuanțe de verde sau albastru care să aducă prospețime și echilibru în locuința ta rustică. 
  • Menține aspectul natural al locuinței pentru că naturalețea este un element-cheie al acestui stil. În acest sens, poți folosi accentele din lemn, piatră, ceramică sau fier forjat pentru a obține o atmosferă autentică.
  • Pune accent pe elementele naturale și organice. Plantele de interior, aranjamentele florale și alte obiecte decorative inspirate din natură pot aduce viață și prospețime în apartamentul tău, fără a aglomera spațiul.

În concluzie, atunci când vine vorba de amenajarea unui apartament cu 2 camere, există numeroase opțiuni și stiluri de design interior care pot transforma spațiul într-un cămin confortabil. Totuși, pentru că nu există un stil standard, potrivit pentru toată lumea, inspiră-te din ideile din acest articol și adaptează-le nevoilor și personalității tale.