3 sfaturi pentru achiziționarea unui nou telefon mobil

3 sfaturi pentru achiziționarea unui nou telefon mobil
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Achiziția unui nou telefon mobil este un proces ce implică o atentă documentare, dar și un buget corespunzător. Există atât de multe variante pe piață, fiecare cu caracteristici tehnice deosebite, încât alegerea poate deveni dificilă. Ne-am propus să îți oferim cele mai importante 3 sfaturi pentru achiziția unui nou telefon mobil, astfel încât bugetul tău să nu aibă de suferit, iar tu să te bucuri de un dispozitiv smart pentru o perioadă îndelungată. 

1. Performanță vs. buget?

Cele mai noi telefoane mobile atrag atenția înainte de lansarea oficială. Un telefon mobil nou are cele mai bune camere, cel mai puternic procesor și funcții care să te ajute să ai o experință unică. Un astfel de dispozitiv are și un preț pe măsură. Pentru o astfel de achiziție, poate fi nevoie de un sprijin financiar suplimentar. 

Cu un card de credit fără dobândă* poți face cumpărături cu plata în rate în rețeaua magazinelor partenere băncii. Ai rate fără dobândă, dar și bonus pentru orice tip de tranzacție efectuată în România sau în străinătate.

Dacă optezi pentru această soluție, vei avea posibilitatea de a achiziționa un nou telefon mobil, performant, pentru care vei achita rate fixe lunar. Această variantă te ajută să faci cumpărături pentru care să plătești relaxat, fără a pune presiune pe buget. 

2. Specificații tehnice

Pe lângă design spectaculos, noul tău telefon trebuie să aibă o dimensiune agreată de tine. Ecranele mai mari sunt bune pentru consumul de conținut media, în timp ce ecranele mai mici pot fi mai ușor de manevrat cu o singură mână.

Camerele sunt importante dacă ești un pasionat al fotografiei sau pur și simplu îți dorești să te bucuri de imagini clare și reale. Dacă fotografiezi sau filmezi des cu telefonul, camera trebuie să fie de înaltă calitate. Megapixelii nu sunt singurul aspect important, de aceea, în funcție de caracteristicile camerei, calitatea imaginilor obținute variază.

Telefoanele de top au procesoare puternice. Sunt multe modele care au suficientă putere pentru a face față sarcinilor zilnice. În funcție de tipul de activitate pe care îl vei desfășura pe noul tău telefon, trebuie să te documentezi în privința procesorului, înainte de a lua o decizie. 

Spațiul de stocare este important și este un criteriu de avut în vedere la achiziția unui nou telefon. Ținând cont de aplicațiile pe care le utilizezi zilnic, de sistemul de operare al telefonului și de activitățile realizate cu noul smartphone, spațiul de stocare trebuie să fie corespunzător. 

Pentru că acest nou gadget va fi intens întrebuințat, trebuie să te asiguri că dispozitivul este potrivit pentru tine și îți îndeplinește toate nevoile, inclusiv cele legate de conectivitate. Așadar, verificarea online a caracteristicilor înainte de achiziție este cel mai important pas. 

3. Autonomia bateriei și sistemul de operare

Sistemul de operare rămâne un criteriu important când alegi un nou telefon mobil. Opțiunile luate în calcul, iOS sau Android, vin cu caracteristici specifice. Ideal este să nu te grăbești să cumperi un telefon, ci să compari mai multe opțiuni pentru a vedea ce este mai potrivit pentru tine. 

Evident, cu cât este mai performant telefonul, cu atât îți vei dori și o baterie care să reziste pe durata întregii zile, chiar și în condiții de utilizare intensă. Încărcarea rapidă este de folos pentru o utilizare fără probleme. 

În încheiere îți mai spunem, ca extra sfat, că poți opta și pentru o asigurare a noului tău telefon mobil, mai ales dacă achiziționezi unul dintre modelele scumpe. Vei fi protejat în cazul apariției unor situații deosebite sau despăgubit în cazul furtului mobilului. 

Achiziționarea unui telefon mobil este o decizie personală. Alegerea ta depinde în mare măsură de preferințele și necesitățile individuale. Cu toate acestea, dacă ai în vedere sfaturile și sugestiile oferite în acest material, vei fi mai bine pregătit să iei o decizie informată în ceea ce privește noul tău telefon mobil.

* Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menționată mai sus, retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. și rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 de lei și costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.