3 detalii foarte importante care pot îmbunătăți imaginea unui ansamblu rezidențial

Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Foto: Unsplash

Apariția urbanisticii ca stil de viață a adus cu sine o multitudine de idei noi de amenajare urbană, dar și o serie de cerințe pe care tehnologia, alături de inginerie, trebuie să le satisfacă. Dezvoltarea ansamblurilor rezidențiale presupune mai mult decât construirea efectivă a spațiilor de locuit, deoarece acestea necesită și amenajarea unei interfețe prietenoase a întregii zone. 

Ce aspecte poți implementa pentru a spori atractivitatea unui ansamblu rezidențial?

  1. Amenajează iluminatul stradal 

Unul dintre aspectele cele mai importante ale ansamblurilor rezidențiale este faptul că acestea trebuie să ofere beneficiarilor sentimentul de siguranță și eficiență. Iluminatul stradal are implicații în aceste două direcții, la care se adaugă și valoarea estetică, deopotrivă. Acolo unde străzile sau aleile sunt luminate scade riscul infracționalității, ceea ce se traduce prin cartiere sigure, atractive pentru potențiali cumpărători. Dacă ești un dezvoltator care vrea să ofere cele mai bune condiții în ansamblurile construite, atunci poți solicita o ofertă de stâlpi de iluminat conici de la palagio.ro, pentru a putea calcula costurile și beneficiile pe care le aduce o astfel de investiție. 

ADVERTISING

Iluminatul aduce și un aport stilistic, dar și unul estetic, în același timp, pentru spațiile exterioare. Străzile iluminate și corpurile de iluminat folosite au impact asupra vederii de ansamblu, astfel că soluția adoptată trebuie să se potrivească stilului și amenajării cartierului. 

  1. Amenajează aleile folosind materiale rezistente

În general atunci când ne referim la trafic rezidențial acesta nu este încadrat la o valoare foarte mare. Cartierele rezidențiale păstrează într-o oarecare măsură un flux mediu de persoane tranzitorii, însă chiar și în aceste condiții este nevoie ca aleile și stradelele să fie realizate în mod corect. În acest sens se poate investi în dale de beton, în piatră cubică sau chiar în alei betonate, care să confere nu doar un aspect plăcut drumurilor, ci și o rezistență și o durabilitate pe măsură. Betonul amprentat poate fi de asemenea o soluție, la fel și pavelele, astfel că înaintea achiziției efective este nevoie să fie realizată o analiză care să vizeze costurile, raportate la beneficiile pe termen lung. 

ADVERTISING
  1. Construirea și delimitarea zonelor verzi

Spațiile verzi necesită o atenție deosebită, atât prin prisma faptului că acestea constituie puncte centrale din punct de vedere al aspectului, cât și pentru că acestea reușesc să alinieze ansamblurile rezidențiale la ideea de construire eco-friendly. Astfel, orice complex rezidențial ar trebui să beneficieze de spații verzi, amenajate cu flori sau pomi, ori chiar cu gazon, iar pentru întreținerea acestora ar trebui montate sisteme de irigare, plase de umbrire și garduri care să delimiteze suprafețele. 

Există o multitudine de companii care oferă servicii de peisagistică urbană, astfel că dacă vrei să investești în aspectul și funcționalitatea cartierului tău, atunci ar trebui să iei în calcul amenajarea eficientă a suprafețelor, luând în calcul dimensiunea și orientarea acestora.

ADVERTISING

Realizarea unui complex rezidențial trebuie să aibă în vedere toate aspectele care pot conduce la confortul și siguranța beneficiarilor. Iluminatul stradal eficient, pentru un plus de siguranță mai ales noaptea, construirea corectă a aleilor de acces, cu accent pe zona trotuarelor și, aparte de acestea și pe parcări, dar și amenajarea spațiilor verzi reprezintă cerințe ale modernității la care ingineria și tehnologia trebuie să răspundă pozitiv.