Victoria cu România le-a ridicat moralul armenilor după războiul cu Azerbaidjan

Victoria cu România le-a ridicat moralul armenilor după războiul cu Azerbaidjan

Rezultatele echipei naţionale de fotbal, trei victorii, dintre care una împotriva României, în primele trei meciuri din preliminariile Cupei Mondiale 2022, le-au ridicat moralul armenilor după înfrângerea din războiul cu Azerbaidjanul din toamna anului trecut, scrie AFP

„Să câştigăm când am fost învinşi (…) Victoria echipei noastre este dedicată soldaţilor noştri, fraţilor noştri morţi” în conflictul din Nagorno-Karabah, a scris pe Facebook premierul Nikol Paşinian.

Acest război, al doilea după cel câştigat de Erevan la începutul anilor 1990, s-a încheiat cu o înfrângere umilitoare, Azerbaidjanul recucerind teritorii extinse în şi jurul Nagorno-Karabah, regiune separatistă controlată de Armenia.

ADVERTISING

Acest dezastru a declanşat o criză politică, în luna iunie fiind programate alegeri parlamentare anticipate. Criza se adaugă unor vechi dificultăţi economice, agravate de pandemie.

Pe reţelele de socializare ca şi în stradă, comentariile au fost ditirambice după ce naţionala Armeniei a învins pe rând Liechtenstein (1-0), Islanda (2-0) şi România (3-2), trecând pe primul loc în Grupa J, cu 9 puncte, devansând Macedonia de Nord şi Germania (6 puncte).

"Vieţile noastre sunt grele, nu reuşim să ieşim din starea depresivă, dar victoria echipei noastre ne-a refăcut moralul şi a arătat că putem câştiga chiar şi în faţa unor adversari puternici", a comentat pentru AFP Haciatur Haratian, un suporter de 65 de ani.

ADVERTISING

Pentru o tânără din Erevan, Anuş Serobian, 29 de ani, această victorie arată că "atunci când suntem uniţi, când formăm o echipă, câştigăm de fiecare dată".

"Poporul nostru avea nevoie de această lecţie", a spus ea.

Seria de trei succese este o premieră pentru această ţară săracă din Caucaz, aflată doar pe locul 99 în clasamentul FIFA.

Armenia, care nu a participat la niciun turneu final, mai are, din septembrie până în noiembrie, şapte meciuri în această grupă, dintre care două cu Germania, una din forţele fotbalului mondial.

ADVERTISING

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

PROGRAM ȘI REZULTATE

FAZA GRUPELOR

14 iunie

15 iunie

16 iunie

17 iunie

18 iunie

19 iunie

20 iunie

21 iunie

22 iunie

23 iunie

24 iunie

25 iunie

26 iunie

OPTIMI DE FINALĂ

29 iunie

30 iunie

1 iulie

2 iulie

SFERTURI DE FINALĂ

5 iulie

6 iulie

SEMIFINALE

9 iulie

10 iulie

Zile de pauză pe 11, 12 și 13 iulie

FINALA EURO 2024

14 iulie


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!