Include sportul în stilul tău de viață

screenshot2021-12-24at11.50.50

A face sport nu este doar un moft, este un stil de viață, care te ajută să fii mai sănătos atât fizic, cât mai ales psihic.

Fie că alegi să mergi la o sală de fitness, să alergi sau să faci orice fel de sport, decizia poate doar să-ți aducă rezultate de care să fii mândru pe termen lung.

7 beneficii pe care sportul ți le aduce

Beneficiile fizice pe care sportul ți le aduce se pot vedea cu ochiul liber, așa că azi îți vorbim despre cele mentale, care nu pot fi la fel de bine cuantificate sau au un alt impact pentru fiecare în parte.

1. Reduce stresul și depresia

În lumea în care trăim stresul pune tot mai mult accent în activități și pe starea de spirit, tocmai de aceea este bine să facem sport, pentru că în acea perioadă de mai mult sau mai puțin de o oră ne concentrăm pe activitatea în sine și ne luăm gândul de la problemele care ne macină sau gândurile care nu ne dau pace de obicei.

ADVERTISING

Stările de depresie ne acaparează și ele - mai ales când sunt legate de stres - însă studiile au demonstrat că sportul crește numărul de endorfine și ne dă o stare de bine care se continuă și după ce terminăm antrenamentul. Mai mult decât atât, endorfinele dau și o stare de relaxare de care avem atât de multă nevoie.

2. Crește încrederea în sine

Încrederea în sine este un element definitoriu pentru o stare de bine, iar sportul chiar asta îți oferă. Exercițiile fizice te ajută să arăți din ce în ce mai bine cu fiecare antrenament, iar un efect al acestora este și creșterea încrederii în sine. Văzând progresul și știind că poți să realizezi tot mai mult te va ajuta să te simți mai bine și mai încrezător în pielea ta.

ADVERTISING

3. Îmbunătățește calitatea somnului

Somnul este extrem de important pentru o viață armonioasă, așa că trebuie să fim mereu atenți la calitatea acestuia, nu neapărat la orele pe care le petrecem dormind. Efortul fizic pe care îl depui zi de zi te va ajuta să adormi mai repede și să ai un somn mult mai profund, lucru care se va traduce mai apoi și într-o viață mai lipsită de stres și bazată pe concentrare și atenție.

4. Crește concentrarea și memoria

Atât concentrarea, cât și memoria tind să joace feste pe măsură ce trec anii însă această degradare poate fi stopată cu ajutorul sportului, deoarece activitatea fizică te ajută să îți ții mintea ocupată și gândindu-te la cum efectuezi exercițiile într-un mod corect ajută la concentrare.

ADVERTISING

5. Dezvoltă abilități de leader

Sporturile de echipă mai ales te învață cum este să colaborezi cu alții și îți dezvoltă abilități de lider pe care probabil nici nu știai că le ai. Tocmai de aceea este indicat pentru copii să înceapă un asemenea sport încă de mici, pentru a-și dezvolta armonios aceste calități.

6. Încurajează comunicarea

Fie că vorbim despre un sport de echipă sau colaborarea dintre un antrenor personal și un cursant, ambele dezvoltă comunicarea prin faptul că necesită exprimarea ideilor și a feedback-ului spre cei cu care lucrezi. Antrenorul personal trebuie să știe dacă un exercițiu este prea ușor sau prea greu și mai ales care sunt așteptările tale de la colaborarea cu acesta.

7. Ajută la managementul timpului

Mergi la sală sau te dedici unui sport de echipă și nu numai, iar asta înseamnă că trebuie să îți structurezi în așa fel programul încât să nu ratezi niciun antrenament. Acest lucru te va ajuta să pui pe foaie sau în calendar activitățile zilnice și să te ții de ele cu cea mai mare strictețe.

Acestea sunt doar 7 dintre beneficiile mentale și psihologice pe care sportul ți le aduce. Tu ce ai mai descoperit în această relație cu mișcarea?

screenshot2021-12-24at11.50.59
PROGRAM ȘI REZULTATE

FAZA GRUPELOR

14 iunie

15 iunie

16 iunie

17 iunie

18 iunie

19 iunie

20 iunie

21 iunie

22 iunie

23 iunie

24 iunie

25 iunie

26 iunie

OPTIMI DE FINALĂ

29 iunie

30 iunie

1 iulie

  • Meci 42 Franța – Belgia (Düsseldorf, 19:00)
  • Meci 41 Portugalia – Slovenia (Frankfurt, 22:00)

2 iulie

  • Meci 43 România – Olanda (Munchen, 19:00)
  • Meci 44 Austria – Turcia (Leipzig, 22:00)

SFERTURI DE FINALĂ

5 iulie

  • Meci 45 Spania – Germania (Stuttgart, 19:00)
  • Meci 46 Câștigătoare meci 41 – Câștigătoare meci 42 (Hamburg, 22:00)

6 iulie

  • Meci 48 Anglia – Elveția (Düsseldorf, 19:00)
  • Meci 47 Câștigătoare meci 43 – Câștigătoare meci 44 (Berlin, 22:00)

SEMIFINALE

9 iulie

  • Meci 49 Câștigătoare meci 45 – Câștigătoare meci 46 (Munchen, 22:00)

10 iulie

  • Meci 50 Câștigătoare meci 47 – Câștigătoare meci 48 (Dortmund, 22:00)

Zile de pauză pe 11, 12 și 13 iulie

FINALA EURO 2024

14 iulie

  • Câștigătoare meci 49 – Câștigătoare meci 50 (Berlin, 22:00)