Young People Communicate Through Traditions, proiect finanțat de programul Erasmus+ prin contractul de finanțare nr. 2022-3-RO01-KA210-YOU-000102243

Young People Communicate Through Traditions, proiect finanțat de programul Erasmus+ prin contractul de finanțare nr. 2022-3-RO01-KA210-YOU-000102243

Suntem încântați să anunțăm că am finalizat cu succes un proiect inovator finanțat prin programul Erasmus+, care a realizat incluziunea socială a tinerilor cu dizabilități din România, Italia și Turcia. Pe parcursul a 11 luni, am valorificat beneficiile dansului și tradițiile culturale pentru a crea o platformă în care am prezentat modele de bune practici și exerciții pentru dezvoltarea competențelor tinerilor cu nevoie speciale și integrarea lor în comunitățile locale în care trăiesc.

Proiectul, intitulat „Tinerii comunică prin tradiții” (Young People Communicate Through Traditions), a fost un efort de colaborare între 3 organizații neguvernamentale din București, România (Clubul de dans Phoenix), Avola, Italia (MyCulture) și Serik, Turcia (SERGED), unite printr-un angajament comun de a depăși barierele și de a promova incluziunea. Recunoscând limbajul universal al dansului, al artei și al jocurilor creative, proiectul a reușit să ofere o cale unică de exprimare, creștere personală și conexiune socială pentru tinerii care se confruntă cu diverse dizabilități.

ADVERTISING

Printr-o serie de ateliere atent concepute, organizate în fiecare țară, participanții au explorat formele de dans tradiționale din fiecare țară, celebrând diversitatea culturală și religiile, subliniind în același timp experiențele umane comune. Proiectul a reușit să creeze un spațiu incluziv în care tinerii au putut să-și dezvolte încrederea, să dezvolte prietenii și să provoace stereotipurile societale în jurul dizabilității.

Activități

Proiectul a avut o durată de 11 luni, timp în care cele trei organizații au desfășurat o serie de acțiuni pe plan local și internațional:

  • Sesiuni de selecție și formare pentru tineri din România și Turcia: aprilie-mai 2023
  • Întâlnire transnațională pentru profesori și instructori de tineret în Turcia: iulie 2023
  • Tabăra internațională de pregătire în România: septembrie 2023
  • Activitate de instruire transnațională în Italia: octombrie 2023
  • Sesiune de implementare și dezvoltare manual de bune practici în România, Turcia și Italia: octombrie-noiembrie 2023
  • Diseminare și Comunicat de presă în România: ianuarie 2024
ADVERTISING

Rezultate obținute

Schimb cultural: Participanții s-au implicat în experiențe interculturale, învățând și apreciind bogata moștenire a României, Italiei și Turciei prin forme de dans tradițional.

Proiect Erasmus YPCTT. Show la International Training Camp in Romania.
Show de dans tradițional românesc

Incluziune socială: Proiectul a reușit să doboare barierele sociale prin stimularea înțelegerii, empatiei și respectului reciproc în rândul tinerilor cu și fără dizabilități.

Dezvoltarea abilităților: Prin dans, pictură și activități sportive, participanții au dezvoltat abilități fizice, cognitive și emoționale, sporindu-și bunăstarea generală și contribuind la creșterea lor personală.

Atelier de pictura pe apa în Turcia
Atelier de pictură pe apă în Turcia

Impact asupra comunității: Proiectul a reușit să crească gradul de conștientizare cu privire la abilitățile tinerilor cu dizabilități, promovând o societate mai incluzivă și mai acceptabilă în comunitatea locală din satul Cocorăștii Misli.

ADVERTISING

Model de bune practici: Cele trei organizații implicate în proiect au pregătit un manual de bune practici disponibil pentru toate organizațiile interesate, în care am dezvoltat și implementat 6 modele de bune practici și am descoperit noi abordări pentru îmbunătățirea abilităților de coordonare ale tinerilor cu nevoi speciale sau din zonele defavorizate.

Proiect Erasmus YPCTT. Activități lucrative în stagiul de învățare în Italia.
Activități lucrative în Italia

Despre programul Erasmus+

Erasmus+ este programul Uniunii Europene pentru educație, formare, tineret și sport, care oferă o gamă largă de oportunități indivizilor și organizațiilor de a promova învățarea, dezvoltarea personală și schimbul intercultural. Proiectul „Tinerii comunică prin tradiții” este o dovadă a angajamentului programului de a promova incluziunea și diversitatea.

logo-erasmus
logo-ypctt

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇