Vrei să te bucuri de propria piscină? Află cum să ai grijă de ea

Vrei să te bucuri de propria piscină? Află cum să ai grijă de ea
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

O piscină chiar la tine acasă poate fi un adevărat paradis propriu, oferind relaxare, distracție și refugiu în zilele toride de vară. Cu toate acestea, pentru a te bucura în mod corespunzător de beneficiile unei activități precum înotul, este recomandat să acorzi multă atenție îngrijirii și întreținerii unui bazin. Activitatea de îngrijire reprezintă modalitatea prin care te vei asigura că apa este curată, sigură și plăcută pentru înot, iar piscina însăși rămâne în condiții bune de funcționare pentru mulți ani de acum înainte.

ADVERTISING

Iată câteva sfaturi pentru întreținerea regulată a unei piscine:

1. Testarea nivelului de toxicitate

Este recomandat să testezi și să ajustezi chimicalele apei de cel puțin două ori pe săptămână în timpul sezonului de înot și cel puțin o dată pe săptămână în afara sezonului. Asigură-te că urmezi cu atenție instrucțiunile producătorului atunci când folosești orice produs chimic și păstrează-le în siguranță, departe de accesul copiilor și de animale de companie. Prin menținerea unui echilibru chimic adecvat, te poți asigura că apa din piscină rămâne limpede și plăcută pentru înot.

ADVERTISING

2. Curățarea periodică a filtrului

O întreținere regulată a filtrului va contribui la prelungirea duratei de viață a acestuia și la menținerea apei curate. Frecvența cu care trebuie să cureți filtrul depinde de mai mulți factori, inclusiv de dimensiunea piscinei, de tipul și de gradul de utilizare a piscinei. În general, filtrele cu cartuș necesită o curățare mai frecventă decât cele cu nisip. Urmărește indicațiile producătorului și ia în considerare nivelul de murdărie acumulat înainte de a te decide când să cureți filtrul.

ADVERTISING

3. Schimbarea apei din bazin

Atunci când calitatea apei este foarte scăzută și nu poate fi corectată cu ajustări chimice sau prin curățarea filtrului, va trebui să procedezi la drenajul apei. Înainte de a începe această activitate, asigură-te că elimini toate obiectele din piscină. Pentru a extrage complet apa din bazin va trebui să folosești o pompă de drenaj corespunzătoare. Platforma shop-einstal.ro oferă o varietate de pompe submersibile, potrivite pentru diferite tipuri de sarcini. De asemenea, apa evacuată poate fi folosită pentru irigarea grădinilor sau a altor zone care necesită irigare suplimentară.

4. Îndepărtarea resturilor

Folosind un skimmer manual sau unul automat conectat la sistemul de filtrare, poți colecta în mod eficient frunzele, insectele și alte resturi care plutesc pe suprafața apei. Pentru resturile care s-au scufundat pe fundul piscinei, poți utiliza un aspirator special pentru a le îndepărta. Aspirarea regulată a pereților și a podelei piscinei va asigura că acestea rămân curate și sigure pentru utilizare.

5. Protejarea apei de factorii externi

Utilizarea unei huse de protecție atunci când bazinul nu este utilizat, poate contribui semnificativ la protejarea apei împotriva contaminării cu frunze, insecte sau cu alte particule străine. De asemenea, un preș de piscină poate reduce evaporarea apei și pierderea de căldură, ajutând la menținerea unei temperaturi optime.

Așadar, dacă vei implementa aceste măsuri de protecție, vei avea șanse mari ca piscina ta să rămână mereu un loc sigur, curat și plăcut pentru întreaga familie, un loc de care să se bucure în fiecare moment.