Cu siguranță ai ajuns în perioada aceea din viața ta în care traiul urban pare din ce în ce mai obositor. E foarte normal și nu e doar o percepție cauzată de vârstă, ci viața la oraș chiar devine din ce în ce mai haotică. În cazul în care simți nevoia să părăsești orașul și să pui în practică planul pe care îl coace mintea ta, ai ajuns în locul potrivit. Indiferent dacă vrei să te muți la sat, sau vrei doar să îți schimbi locuința din mijlocul orașului cu una mai periferică, trebuie să îți asumi o provocare dificilă și să începi să construiești o locuință de la zero (dar nu de unul singur!). În cazul în care această provocare sună bine pentru tine, la fel o va face și restul acestui articol.
Trei sfaturi pentru a construi cât mai eficient o nouă locuință
În primul rând, e foarte important să îți alegi o echipă de lucrători pricepuți, un arhitect și câțiva meseriași buni. Datorită faptului că au trecut vremurile în care masculinitatea era singura caracteristică necesară ca să construiești o casă, la momentul actual ai nevoie de multe cunoștințe și deprinderi pe care un singur om nu le poate deține, de aceea este nevoie de mai mulți oameni specializați. Astfel, după ce îți alegi o echipă de lucru, poți să le comunici planul tău, să te consulți cu ei în ceea ce privește design-ul casei, materialele folosite și orice alt amănunt, iar apoi să vă apucați de treabă.
În al doilea rând, este esențial să îi oferi echipei tale de lucru un context cât mai propice muncii. Din fericire, echipele de muncitori au deseori majoritatea sculelor necesare în propriul arsenal. În unele cazuri însă, natura locului le poate face viața grea. Spre exemplu, dacă locuința este într-o zonă umedă, precum în apropierea unui lac sau a unei mlaștini, e posibil să ai nevoie de unelte speciale precum niște pompe submersibile. Aceste pompe pot fi o bătaie de cap dacă nu ești pregătit și cu panouri de comandă pentru pompe submersibile, pe care le poți achiziționa de pe site-ul shop-einstal.ro, cu ajutorul cărora este posibilă reglarea detaliilor precum presiunea sau nivelul apei la care să se oprească.
În al treilea rând, asigură-te că pe toată perioada lucrărilor, tu și personalul care te însoțește în misiunea de construire a noii locuințe, aveți confortul necesar. Pentru început, este important să dispui de un spațiu umbros și ferit de precipitații unde să te poți retrage atunci când soarele e prea puternic sau când plouă. De asemenea, nu uita să faci mereu „plinul” la sticlele cu apă și băuturi răcoritoare.
În final, trebuie precizat faptul că este mult mai simplu să angajezi un șef de lucrări care să monitorizeze toată acțiunea de la fața locului, în cazul în care tu dorești să te ocupi cu altceva. Însă, informațiile regăsite în acest articol sunt pentru aceia care vor să își asume provocarea de a lua în mâini grija construcției propriei case, de la început până la final.