StarShield - sprijin pentru integrare, educație și incluziune socială a refugiaților ucrainieni, un proiect lansat de World Vision România

StarShield - sprijin pentru integrare, educație și incluziune socială a refugiaților ucrainieni, un proiect lansat de World Vision România
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

World Vision România anunță lansarea ”StarShield – sprijin pentru integrare, educație și incluziune socială a refugiaților ucrainieni”.

Proiectul este derulat de Fundația World Vision România în parteneriat cu Asociația Română de Literație cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este să ofere servicii integrate de înaltă calitate, adaptate nevoilor specifice ale elevilor ucraineni refugiați, în vederea facilitării procesului de integrare și adaptare în mediul educațional din România.

Provocările cu care se confruntă refugiații ucraineni în procesul lor de integrare sunt diverse și complexe. Deși legislația a facilitat asimilarea lor în școlile din România, procesul de adaptare și acceptare la nivel social poate fi dificil. StarShield se concentrează pe abordarea acestor provocări, oferind servicii integrate, adaptate nevoilor specifice ale elevilor refugiați.

ADVERTISING

"Cu ajutorul StarShield ne-am propus să oferim suport cuprinzător, inclusiv programe educaționale adaptate, activități de învățare și resurse speciale destinate să faciliteze procesul de integrare și adaptare a elevilor ucraineni în noua lor comunitate. De asemenea, organizăm sesiuni de formare și dezvoltare profesională pentru cadrele didactice, pentru a le spori competențele în lucrul cu elevii refugiați și pentru a le ajuta să creeze un mediu de învățare inclusiv și stimulant", a declarat Mihaela Nabăr, Director Executiv World Vision România.

Printre obiectivele principale ale proiectului se numără îmbunătățirea gradului de incluziune socială a 75 de elevi refugiați ucrainieni prin activități de consiliere psihologică, dezvoltare personală și educație non-formală, precum și dezvoltarea abilităților specifice în lucrul cu persoane vulnerabile pentru 45 de cadre didactice, prin intermediul unui program acreditat de formare și consiliere parentală, profesională și juridică pentru 45 adulți ucrainieni.

ADVERTISING

"StarShield reprezintă un efort comun pentru a aduce o schimbare pozitivă în viața refugiaților ucrainieni din România. Prin educație și sprijin, dorim să construim o comunitate în care diversitatea este prețuită și respectată, unde fiecare copil are șansa de a-și dezvolta la maxim potențialul", a adăugat Directorul Executiv World Vision România.

Cu sprijinul activ al partenerilor și implicarea comunității, proiectul StarShield poate deveni un exemplu inspirațional de colaborare pentru integrarea și incluziunea socială a refugiaților ucrainieni.

Împreună, putem face diferența și contribui la un viitor mai bun pentru toți copiii, indiferent de originea lor!

foto-1.jpeg

Despre Proiect:

StarShield este un proiecte derulat de World Vision România în parteneriat cu Asociația Română de Literație cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este să ofere servicii integrate de înaltă calitate, adaptate nevoilor specifice ale elevilor ucraineni refugiați, în vederea facilitării procesului de integrare și adaptare în mediul educational din România.

ADVERTISING

Despre World Vision România

World Vision România este o organizație care desfășoară programe de educaţie, intervenție umanitară de urgență, dezvoltare și advocacy, punând în centrul activității sale bunăstarea copilului. Organizația se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile și comunitățile, în scopul depășirii sărăciei și nedreptății. Fundația lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen.World Vision România face parte din parteneriatul World Vision International, prezent în aproape 100 de țări din întreaga lume. În 32 de ani de prezență în România, am ajutat peste 500.000 de copii și adulți, în aproape 500 de comunități din 18 județe

Despre Programul Active Citizens Fund România

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.