Record de donații pentru proiectele cu impact social prin Galantom: 5,2 milioane de lei

Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Pe lângă greutățile aduse, pandemia a reușit să facă și un lucru bun: să unească oamenii, care nu au rămas indiferenți la nevoile ONG-urilor și proiectelor comunitare.

Doar în anul 2020, platforma Galantom a reușit să adune un număr de peste 42.000 de donații în valoare de 5,2 milioane de lei. Astfel, nu mai puțin de 206 ONG-uri și 476 de proiecte comunitare au fost susținute cu ajutorul oamenilor de bine.

Cele mai susținute domenii au fost proiectele care au venit în sprijinul sănătății, educației,  drepturilor omului, precum și cele dedicate incluziunii sociale.

Educația a înregistrat o creștere de aproape 85% în ceea ce privește donațiile și de aproape 150% raportat la numărul paginilor de fundraising.

Și domeniul de ajutor umanitar a crescut, înregistrând peste 70 de proiecte și aproape 270 de pagini de fundraising. 

Platforma de fundraising Galantom a încheiat anul 2020 cu donații de 5,2 milioane de lei, cu 47% mai mult decât în anul 2019

Infografic-Rezultate-Galantom

Pentru că totul s-a mutat online, evenimentele de fundraising au continuat, adaptându-se noului context.

ADVERTISING

Oamenii de bine au fost receptivi și au ales diverse modalități prin care au putut sprijini proiectele dragi.

Printre cele mai de succes inițiative se numără:

  • Dăruiește Ziua Ta - a finalizat anul 2020 cu un număr total 22.502 donații, în valoare de 2.677.059 lei și 2028 de zile dăruite pe platformă;
  • 30 day Fundraising Challenge - a obținut în 2020 peste 4.800 de donații, în valoare de aproximativ 756.000 de lei;
  • Moș Crăciun Galantom - a adunat cu ocazia sărbătorilor de iarnă peste 1.700 de donații, în valoare de aproape 300.000 de lei;
  • In Memoriam - a adus un omagiu în memoria celor dragi și a strâns pentru cei în nevoie aproximativ 2.000 de donații în valoare de aproape 250.000 de lei;
  • Provocarea sportivă de acasă - a răspuns la contextul pandemic și a mobilizat oamenii de bine să facă sport și să doneze din confortul casei. Astfel, au fost strânse peste 1.300 de donații în valoare de aproape 130.000 de lei;
ADVERTISING

Deși a fost un an plin de încercări, spiritul solidar al românilor a rămas același și ne-am bucurat să vedem că, deși afectați de pandemie, oamenii de bine s-au mobilizat și au susținut în continuare cauzele în care cred, doborând astfel recordul de donații strânse într-un an pe platforma Galantom. Știm cu toții că mediul ONG a fost unul dintre cele mai afectate de venirea pandemiei, dar a fost și foarte implicat în combaterea acesteia, iar susținerea celor de acasă a fost un real ajutor. Acest lucru ne dă o foarte mare încredere și ne face să conștientizăm că, dacă la greu ne suntem atât de mult alături unii altora, suntem într-adevăr un popor generos.

Andrei Chirtoc, cofondator al Asociației Envision și unul dintre inițiatorii platformei galantom.ro

Numărul total al donațiilor s-a ridicat la 42.472, iar proiectele cu impact în sănătate, educație și drepturile omului, precum și cele dedicate incluziunii sociale au înregistrat cele mai multe donații

Platforma a adunat anul trecut, mai mult ca niciodată, o varietate de povești impresionante.

ADVERTISING

Omid Ghannadi a alergat pentru Hope and Homes for Children și a strâns fonduri prin participarea la Maratonul București, care s-a ținut virtual.

Codin Maticiuc a fost cel care a strâns cele mai mari sume de pe platformă, reușind să obțină 2015 donații în valoare de peste 260.000 de lei pentru renovarea etajului 7 de la Spitalul Fundeni, unde sunt internați copiii cu afecțiuni oncologice. Și cei mici și-au arătat spiritul solidar.

Astfel, copiii de la Band Music School s-au mobilizat și au dăruit prin pasiunea lor. Aceștia au susținut un concert de colinde online, au strâns donații și au susținut Fundația Copii în Dificultate pentru a-și putea achiziționa pătuțuri necesare copiilor cu afecțiuni neurologice grave care locuiesc în familia Căsuța CID.

Iar poveștile nu s-au oprit aici. Cu ocazia a 20 de ani de activitate, Cărturești și-a dăruit ziua de naștere și a ales să sprijine Asociația Pirita Children.

Generozitatea nu are vârstă - au demonstrat-o statisticile care arată că 25-44 rămâne segmentul de vârstă cu cele mai multe donații pe platforma Galantom (65,2%), dar este în creștere procentul celor care donează din celelalte categorii de vârstă, de exemplu 18-24 (8,8% în 2020 vs. 6% în 2019). Interesant este și faptul că femeile au donat în număr mai mare decât bărbații (67,5%). 

Cea mai mare donație făcută pe platforma Galantom s-a ridicat la suma de 10.000 de lei, însă donatorul a dorit să rămână în anonimat.

Platforma Galantom a fost dezvoltată de Asociația Envision și Asociația People for Sport pentru ca oamenii de bine din România să poată susține cu ușurință cauzele sociale în care cred.

Lansat în 2013, proiectul Galantom reprezintă una dintre dovezile palpabile că românii sunt din ce în ce mai implicați social și din ce în ce mai interesați de rezolvarea problemelor din comunităţile lor.

De la înființare și până în prezent, platforma a strâns peste 16 milioane de lei, aproape 130.000 de donații, peste 11.000 de pagini de fundraising și 332 de ONG-uri care au beneficiat de sprijinul oamenilor de bine.

Asociația Envision este o organizație neguvernamentală înființată în 2012, care creează punți de legătură între dorința oamenilor de a ajuta și posibilitatea de a o face.

Prin dezvoltarea unor instrumente precum Galantom.ro și inițiativa Giving Tuesday România, Envision își propune să contribuie la creșterea gradului de implicare socială și susținerea dezvoltării sectorului neguvernamental din România. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇