Pune siguranța pe primul loc: Top 3 lucruri pe care le poți face pentru a trăi o viața în siguranță acasă

Pune siguranța pe primul loc: Top 3 lucruri pe care le poți face pentru a trăi o viața în siguranță acasă

Atunci când vine vorba despre siguranţa ta şi a familiei, niciodată nu poţi face compromisuri. Din fericire, în zilele noastre, poţi lua o serie întreagă de măsuri care să-ţi sporească liniştea, din acest punct de vedere. 

În afara jobului, acasă este locul unde petrecem cel mai mult timp. Este, pentru cei mai mulţi dintre noi, locul unde abia aşteptăm să ajungem, fie după o zi grea, fie după una plină cu bucurii. 

Prin urmare, ne dorim să avem o locuinţă sigură, pentru ca familia noastră să fie protejată. Însă, atunci când vorbim despre siguranţa acasă, nu ne referim doar la cea fizică. Sentimentul de siguranţă este alcătuit din mai multe gesturi mici, de la tratarea micilor dureri, la invitarea prietenilor dragi, până la sistemele de alarmă și supraveghere.

ADVERTISING

Iată câteva modalităţi prin care poţi pune în aplicare 3 sfaturi generale de siguranţă a locuinţei tale: 

  1. Alege o asigurare complexă a locuinţei

O asigurare locuinta este primul şi cel mai simplu pas pe care îl poţi face pentru siguranţa casei tale. Pe lângă asigurarea obligatorie PAD, pe care fiecare proprietar de locuinţă trebuie să o încheie anual, pentru un plus de siguranţă, poţi apela şi la o poliţă opţională de asigurare a locuinţei. Spre deosebire de poliţa PAD, aceasta include mai multe riscuri, precum incendiile, trăsnetele, vijeliile, grindina, avalanşele, căderea aparatelor de zbor, exploziile şi multe altele. 

ADVERTISING

Mai mult, dacă alegi o poliţă complexă, aceasta include şi asigurarea bunurilor din casă şi chiar îţi va oferi o locuinţă temporară, în cazul unui eveniment cu daune mari.       

  1. Instalează un sistem de alarmă şi supraveghere

Datorită progreselor tehnologiei, în ziua de azi există pe piaţă o mare varietate de opţiuni atunci când vine vorba despre sistemele de alarmă. Aceste alarme sunt concepute special pentru a răspunde nevoilor noastre de siguranţă în locuinţă sau la locul de muncă. De exemplu, o alarmă de fum va detecta nivelurile anormale de fum dintr-o încăpere şi te va atenţiona prin semnale sonore.

ADVERTISING

Camerele de supraveghere montate în locurile de acces te informează, în orice moment, cine îţi vizitează casa. În funcţie de modelul ales, acestea pot fi extrem de utile şi pe timpul nopţii şi pot fi accesate inclusiv de pe smartphone-ul tău, în orice moment. 

Poţi apela şi la contractarea unei firme de pază şi protecţie care, în baza alarmelor cu senzori de mişcare, vor ajunge la casa ta în doar câteva minute, atunci când alarma este activată. 

  1. Stabileşte un plan de urgenţă 

Oricât de mult îţi doreşti să îţi protejezi familia, există numeroase situaţii neprevăzute care pot apărea. Stabilirea unui plan de urgenţă, cu privire la ce trebuie să facă fiecare membru al familie în caz de urgenţă, este un pas important pe care fiecare dintre noi trebuie să-l facem. 

Mai mult, este indicat să ai şi în casă, la fel ca în maşină, echipamente de urgenţă la îndemână. O trusă de prim ajutor, un stingător de incendiu, o lanternă cu becuri led şi un fluier sunt câteva din echipamentele utile în caz de urgenţă. Asigură-te că toţi membrii familiei tale ştiu de ele, ştiu unde sunt amplasate, cum şi la ce folosesc, pentru a se putea ajuta de acestea în caz de nevoie. 

Siguranţa personală poate fi dobândită atât acasă, cât şi la locul de muncă, prin păstrarea discreţiei atunci când vine vorba despre informaţiile personale. Cu toţii avem tendinţa de a oferi în mediul online, prin intermediul platformelor consacrate, mai multe informaţii personale decât este indicat. Limitează-te la postarea pozelor generale, fără a dezvălui prea multe detalii legate de locul de muncă, zona în care locuieşti sau şcoala la care învaţă copiii tăi, şi vei avea mai puţine riscuri de acoperit.