Proiectul Povești Magice pentru copiii refugiați din Ucraina a ajuns la final

Proiectul Povești Magice pentru copiii refugiați din Ucraina a ajuns la final

Sâmbătă, 30 aprilie a avut loc ultima sesiune de activități cultural-creative și proiecții de filme de animație din cadrul proiectului Povesti Magice. Proiectul a oferit copiilor din centrele din Bucureşti care adăpostesc migranţi şi refugiaţi din Ucraina 8 ateliere de dezvoltare personală prin tehnici teatrale, 4 activități terapeutice pentru copii, 8 ateliere de creativitate și improvizație, 1 spectacol de magie, 1 atelier de modelaj lut și pictură pe ceramică, 1 activitate de pictură pe față și 14 proiecții de film de animație subtitrate în limba ucraineană. Scopul proiectului Povești Magice  a fost acela  de a ajuta copiii să depăşească experienţe de viaţă stresante, dându-le curajul de a planifica şi de a compune imagini complet noi, creând personaje şi poveşti.

ADVERTISING

Peste 1500 de copii au participat la activitățile coordonate de trainerii: Alina Tofan, Lulu Trăsnea, Playouth, Teo Magic Show, Mihaela Mohorea și Hajni Ștefan și la proiecțiile de filme de animație.

Atelierele și proiecțiile au avut loc în București la Colegiul Tehnic Mihai I, căminele SNSPA, căminele UTCB și Scoala Gimnazială Ferdinand I.

În contextul acestei perioade, este foarte important să aducem zâmbete și bucurie tuturor copiilor iar Povestile Magice au reușit le arate copiilor  că sunt respectaţi şi apreciaţi, învățându-i  mai multe despre ei, despre diferențele dintre ei și ceilalți și despre cum pot transforma orice emoție într-o resursă, prin improvizație, joc de rol și creativitate.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Mi-a plăcut tot, cel mai mult serile de film, deoarece am vizionat filme pe care nu le văzusem niciodată. De asemenea, mi-au plăcut și celelalte activități precum: desen pe față, modelat plastilină și jocurile muzicale. Foarte mult mi-a atras atenția povestea pe care trebuia să o alcătuim cu ceilalți copii, am fost creativi.” Anastasia 12 ani

Proiectul "Poveşti magice" este derulat de Asociaţia Culturală Metropolis şi finanţat prin programul În Stare de Bine (www.instaredebine.ro), susţinut de Kaufland România şi implementat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.

Despre Asociaţia Culturală Metropolis

Asociaţia Culturală Metropolis are ca principal scop sprijinirea şi promovarea actului cultural sub toate manifestările sale, prin organizarea unor evenimente non-profit, care să contribuie la afirmarea valorilor culturale româneşti şi universale.

ADVERTISING

Despre programul În Stare de Bine

Programul În Stare de Bine este un program de finanţare ce oferă anual granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro organizaţiilor neguvernamentale din România. Programul este implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, cu susținerea financiară a Kaufland România.

Obiectivul programului este creşterea calităţii vieţii locuitorilor din comunităţile rurale şi urbane, prin sprijinirea iniţiativelor care au un impact pozitiv în domeniile cultură, sport sau viaţă sănătoasă şi care se adresează cu prioritate grupurilor vulnerabile. 

Pentru mai informaţii, accesaţi www.instaredebine.ro

Despre Kaufland România

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.270 de magazine în 7 ţări şi o reţea de 126 de magazine în România. Asumarea responsabilităţii ecologice şi sociale este un aspect esenţial al politicii corporative Kaufland.

Crezul companiei constă în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia, de aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma "Implicarea face diferenţa", sub umbrela căreia sunt comunicate toate acţiunile de responsabilitate socială. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfăşurate în parteneriat cu asociaţii nonguvernamentale regionale sau naţionale şi urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. 

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.kaufland.ro

Despre Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile

Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC) este o organizaţie neguvernamentală, independentă, înfiinţată în anul 1994, la iniţiativa Comisiei Europene. FDSC promovează o societate civilă puternică şi sustenabilă, care contribuie la apărarea valorilor democratice, prin sprijinirea actorilor societăţii civile, mobilizarea de resurse, încurajarea unui mediu favorabil şi întărirea cooperării cu celelalte sectoare.Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.fdsc.ro.