Primul meu job - un proiect care vizează integrarea a 50 de tineri din medii vulnerabile

Primul meu job - un proiect care vizează integrarea a 50 de tineri din medii vulnerabile
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Asociația The Social Incubator și London Stock Exchange Group (LSEG) lansează proiectul „Primul meu job”, care vizează integrarea socială și profesională a 50 de tineri din medii vulnerabile din județele Argeș, Brașov, Călărași, Dâmbovița și Ialomița.

Pe întreg parcursul anului, tinerii participă la zece ateliere de educație non-formală organizate în format fizic, câte două în fiecare județ, care îi vor ajuta să se cunoască mai bine și să-și găsească un loc de muncă.

Beneficiarii proiectului vor primi ajutor specializat prin intermediul celor 50 de sesiuni de consiliere vocațională și de psihoterapie, dar și sprijin pentru continuarea studiilor și a unor cursuri profesionale. 

ADVERTISING

Cei 50 de tineri vor fi îndrumați de mentori, inclusiv de angajați ai London Stock Exchange Group (LSEG), care vor contribui la acest proiect cu 200 de ore de mentorat, în scopul realizării unei intervenții în profunzime.

Cei mai implicați beneficiari în activitățile proiectului participă la o tabără educațională de 5 zile, organizată la București. 

„Suntem onorați și recunoscători pentru sprijinul oferit de London Stock Exchange Group (LSEG), care ne permite să ajungem în comunități vulnerabile din cinci județe ale țării și să venim în ajutorul tinerilor, care primesc astfel o șansă în plus pentru un viitor demn, prin muncă. Obținerea primului loc de muncă reprezintă un punct de cotitură în viața lor și de cele mai multe ori vine cu mari provocări. Cu ajutorul partenerilor de la LSEG, acestea vor fi depășite acum mai ușor, prin intervenția specialiștilor noștri”, a declarat Adriana Preda, director executiv al Asociației The Social Incubator.

ADVERTISING

„Credem că fiecare tânăr are șansa de a câștiga încredere, independență și un sens în viață printr-un loc de muncă care îi dă speranță, în special la începutul carierei, și suntem mândri că putem contribui la acest lucru. La LSEG, investim constant în viitorul comunității noastre și ajutăm la construirea unei societăți mai diversificate, incluzive și prospere.”, a declarat Andreea Stănescu,  LSEG România.

Despre Asociația The Social Incubator

Asociația The Social Incubator este o organizație nonguvernamentală, nonprofit, înființată în 2014 pentru a sprijini tinerii din medii vulnerabile (cu precădere, cei din sistemul de protecție a copilului) din România, în procesul de integrare socio-profesională. 

ADVERTISING

Obiectivul principal al echipei asociației este de a-i susține pe tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani să facă tranziția către viața de adult, într-un mod care să le pună în valoare aptitudinile și să le asigure independența pe termen lung. 

La Asociația The Social Incubator avem în derulare anual proiecte cu mii de tineri din întreaga țară, iar pilonii principali pe care ne bazăm intervenția sunt: consilierea în carieră, consilierea vocațională și psihologică,  educația non-formală, sprijin pentru educația formală, facilitarea de stagii de practică și, ulterior, sprijin pentru găsirea unui loc de muncă plătit.

De asemenea, asociația dezvoltă concepte și lansează proiecte sociale care să faciliteze inserția profesională a persoanelor din medii defavorizate. 

În 8 ani de existență, impactul The Social Incubator constă în 50 de proiecte implementate în 30 de județe, 22.100 de tineri participanți la activitățile de dezvoltare personală și profesională organizate de asociație și 1.923 tineri sprijiniți prin sesiuni de consiliere în procesul de integrare socială și profesională, la nivel național.

Despre London Stock Exchange Group (LSEG)

LSEG (London Stock Exchange Group) este mai mult decât o entitate diversificată de infrastructură și date pe piețele financiare mondiale. Suntem parteneri dedicați, cu acces deschis, cu un angajament de excelență în furnizarea serviciilor pe care clienții noștri le așteaptă de la noi. Cu o experiență vastă, cunoștințe solide și prezență mondială pe piețele financiare, permitem companiilor și economiilor din întreaga lume să finanțeze inovația, să gestioneze riscurile și să creeze locuri de muncă. Este modul în care am contribuit la susținerea stabilității financiare și a creșterii comunităților și economiilor la nivel global de mai bine de 300 de ani. 

LSEG are sediul central în Regatul Unit, cu operațiuni semnificative în 65 de țări din EMEA, America de Nord, America Latină și Asia Pacific. În prezent, LSEG numără 24.000 de angajați la nivel global.

LSEG România este unul dintre cele mai mari hub-uri de tehnologie și operațiuni ale Grupului global, cu peste 700 de colegi care lucrează în București. Aceștia joacă un rol cheie pentru Grupul global și pentru clienții lor, construind tehnologia care stă la baza ecosistemelor de infrastructură a pieței financiare și modelează piețele financiare globale.