Peste 1000 de copii primesc ajutor mulțumită parteneriatului dintre Asociația M.A.M.E. și CEC Bank

Peste 1000 de copii primesc ajutor mulțumită parteneriatului dintre Asociația M.A.M.E. și CEC Bank

Asociația M.A.M.E. și CEC Bank anunță extinderea parteneriatului, având misiunea comună de a fi alături de copiii din România diagnosticați cu afecțiuni grave.

Grație sprijinului financiar important oferit de CEC Bank, Asociația M.A.M.E. va putea asigura, timp de 12 luni, o gamă largă de terapii necesare pentru 150 de copii grav bolnavi. Programele de recuperare gratuite oferite vor facilita reintegrarea copiilor în comunitate, după lupta cu boala.

Centrul Steluțelor, cel mai important proiect al organizației, este unul dintre puținele centre din România care oferă gratuit terapii complexe pentru copiii bolnavi. De la consiliere psihologică și fiziokinetoterapie până la terapie prin artă și realitate virtuală, copiii primesc sprijinul necesar pentru a lupta și a învinge boala.

”Pentru copiii aflați în atenția noastră, a Asociației M.A.M.E., accesul gratuit la terapiile de recuperare de care au nevoie reprezintă, de multe ori, o șansă în plus la viață și la o copilărie petrecută departe de patul de spital, de durere și tratamente invazive. În cadrul Centrului Steluțelor, cei mici urmează programe complexe, adaptate nevoilor lor, care îi ajută să lupte mai ușor cu boala și, de cele mai multe ori, să o învingă. Aici, le oferim terapii complementare tratamentului medical, precum: consiliere psihologică, fiziokinetoterapie, consiliere nutrițională, logopedie, terapie prin artă, activități educative și de socializare, terapie prin realitate virtuală și multe altele. Mulțumită sprijinului oferit de CEC Bank, vom putea susține o parte importantă din aceste terapii și astfel vom contribui la cât mai multe vieți salvate”, a declarat Maria Culescu, Președinte Fondator Asociația M.A.M.E.

ADVERTISING

Pe lângă terapiile oferite celor mici, părinții vor beneficia de sprijin material (donații de medicamente, produse de igienă și alimente neperisabile), informațional (workshop-uri și întâlniri tematice) și financiar (plata unor investigații și tratamente medicale nedecontate de CNAS sau care nu pot fi acordate în timp util).

O altă componentă importantă a parteneriatului constă în organizarea unor workshopuri de educație pentru sănătate, concepute pentru a educa și sensibiliza copiii în privința adoptării unui stil de viață sănătos, abordând teme esențiale precum nutriția echilibrată, igiena personală, importanța activității fizice regulate și prevenirea bolilor. Activitățile din cadrul workshopurilor vor fi interactive, adaptate vârstei participanților și vor include sesiuni de informare, discuții deschise, jocuri educative și demonstrații practice.

ADVERTISING

În plus, va fi realizată și o broșură, intitulată “Alege un stil de viață sănătos”, ce va cuprinde informații detaliate și sfaturi practice despre menținerea sănătății fizice și emoționale. Aceasta va fi distribuită unui număr de 1000 de elevi din București și Ilfov, cu vârsta cuprinsă între 10-16 ani. Având acces la un material informativ redactat într-un limbaj accesibil, organizația oferă copiilor instrumentele necesare pentru a face alegeri sănătoase în viața de zi cu zi, contribuind astfel la formarea unor obiceiuri sănătoase pe termen lung. Printre temele abordate enumerăm: de la piramida alimentară și beneficiile diferitelor grupe de alimente, până la tehnici de gestionare a stresului și importanța somnului. Vor fi incluse și secțiuni dedicate rolului activităților fizice, cum să își organizeze timpul pentru a include exercițiile în rutina zilnică.

ADVERTISING

Parteneriatul dintre Asociația M.A.M.E. și CEC Bank subliniază angajamentul de a schimba în bine viețile copiilor bolnavi și de a sprijini familiile acestora în cele mai dificile momente. Prin eforturile noastre comune, oferim acces la terapii vitale de recuperare medicală, dar, în același timp, punem accent și pe componenta de educație pentru sănătate astfel încât generațiile tinere să poată adopta un stil de viață sănătos și echilibrat. 

Despre Asociația M.A.M.E:

Asociația M.A.M.E. este o organizație nonprofit care, de 15 ani, oferă sprijin copiilor și tinerilor diagnosticați cu boli grave din România. Cel mai important proiect al organizației este Centrul Steluțelor, un centru de suport, consiliere și recuperare psiho-socio-medicală, în cadrul căruia, până în prezent, peste 500 de copii au beneficiat gratuit de diverse terapii complementare tratamentului medical care i-au ajutat să depășească mai ușor perioada de confruntare cu boala. De asemenea, Asociația M.A.M.E. a îmbunătățit condițiile în care sunt tratați copiii bolnavi de cancer din România prin renovarea și dotarea cu aparatură medicală performantă a Secției de Pediatrie a Spitalului Fundeni și prin reamenajarea locului de joacă din curtea spitalului. Pentru mai multe detalii referitoare la rezultatele obținute, vă invităm să accesați: www.asociatiamame.ro sau www.facebook.com/AsocMAME.

Despre CEC Bank

CEC Bank este instituția financiară cu cea mai lungă tradiție din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă rețea națională, cu peste 1.000 de sucursale și unități teritoriale și cu active de 83,5 miliarde lei, la sfârșitul anului 2023. 

CEC Bank este o bancă universală de top pe piața românească și oferă o gamă completă de produse și servicii persoanelor fizice, IMM-urilor și corporațiilor mari, prin multiple canale de distribuție: unități bancare, rețele de ATM și POS, mobile banking (CEC app) și magazinul virtual CEC_IN – unde pot fi accesate produse și servicii bancare 100% online. 

Mai multe detalii despre produsele și serviciile oferite de CEC Bank pot fi obținute în orice unitate a Băncii, apelând gratuit Serviciul suport clienți la numărul de telefon 0.800.800.848 sau accesând site-ul www.cec.ro. 

Despre Grupul CEC Bank

Grupul CEC Bank a luat ființă prin preluarea, la data de 27.07.2023, de către CEC Bank S.A., a pachetului majoritar de acțiuni (99,993%) al Fondului de Garantare a Creditului Rural – I.F.N. S.A. (FGCR), alături de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

FGCR are ca obiect principal de activitate asumarea de angajamente de garantare şi emiterea de garanţii pe seama fondurilor publice, a surselor proprii şi a oricăror alte surse pentru credite şi alte instrumente de finanţare care pot fi obţinute de persoane fizice şi juridice - producători agricoli şi procesatori de produse agro-alimentare, pentru realizarea producţiei agricole, stocarea / procesarea produselor agricole şi realizarea obiectivelor de investiţii în aceste domenii. In prezent, FGCR acordă garanții pe seama surselor puse la dispoziție de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și în condițiile stabilite printr-o serie de acte normative. Detalii se regăsesc pe website-ul FGCR https://fgcr.ro/despre-noi/