MOL România și Salvați Copiii România donează echipamente medicale în valoare de 300.000 EUR pentru șase spitale din România

MOL-ROMANIA_-Salvati-Copiii

MOL România anunță semnarea unui parteneriat cu organizația Salvați Copiii România și donează 300.000 de euro pentru achiziționarea de echipamente medicale de ultimă generație, cu care vor fi dotate șase spitale din România. Astfel, MOL continuă să sprijine sistemul medical din România și contribuie continuu la modernizarea unor secții medicale esențiale, pentru a le oferi o șansă în plus la viață copiilor născuți prematur și nu numai. Echipamentele vor avea ca destinație secțiile de pediatrie ale spitalelor din Timișoara, Pitești, Brașov, Giurgiu, Miercurea Ciuc și Sfântu Gheorghe.

„Suntem extrem de onorați de colaborarea cu Salvați Copiii România și de proiectul pe care îl vom concretiza împreună, pentru că are o încărcătură emoțională uriașă, vorbim despre copii aflați în situații vulnerabile și care pot primi o șansă la viață cu ajutorul medicilor și al echipamentelor medicale performante. Alături de echipa MOL România sunt bucuroasă să putem fi în continuare un partener de încredere al comunităților și să oferim sprijin pentru suplimentarea dotărilor din spitalele din România. Povestea noastră de succes în afaceri merge mai departe, în sinergie cu inițiativele de responsabilitate socială,” a declarat Camelia ENE, CEO și Country Chairman MOL România.

ADVERTISING

În România, aproximativ 20.000 de copii se nasc prematur în fiecare an, arată datele Salvați Copiii, iar sute de bebeluși luptă chiar din primele zile pentru viața lor și au nevoie de infrastructură medicală modernă, care să le ofere o șansă  în plus.

 „Poate mai mult decât alte programe ale Salvați Copiii din cei 32 de ani de activitate în România, acest program de dotare a maternităților și unităților medicale ne-a oferit cele mai bune lecții. Am învățat în anii din urmă, de când suntem partenerii medicilor, că responsabilitatea socială este un bun de preț al societății, care poate muta chiar și munții. Apreciem enorm gestul partenerilor de la MOL, împreună vom reuși să dotăm șase spitale cu echipamente performante,” menționează Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv Salvaţi Copiii România.

Prin parteneriatul încheiat cu Salvați Copiii, MOL România își reafirmă angajamentul de a sprijini comunitățile locale prin inițiative care  pot furniza tehnologie performantă, atât de necesară în cadrul  actului medical, cu beneficii imediate, dar și pe termen lung.   

ADVERTISING

 „Ecograful care va ajunge pe secția noastră ne va permite monitorizarea și evoluția copiilor care au probleme renale, digestive, cardiace. Ne va ajuta mult în diagnosticarea malformațiilor congenitale.

Lunar, în cadrul secției se efectuează 150-200 de consultații și avem pacienți cu vârste între un an și 18 ani. Ecograful cu care lucrăm în acest moment este vechi și nu mai avem rezultatele cele mai bune. Ne bucurăm foarte mult că organizația Salvați Copiii și MOL România au decis să sprijine spitalul nostru și ne-au implicat în acest proiect,” a declarat Dr. Bodó Erika, medic primar pediatru, șef Secție Pediatrie, Spitalul Județean de Urgență Dr. Fogolyán Kristóf Sfântu Gheorghe.

Unitățile medicale beneficiare ale proiectului MOL România și Salvați Copiii România  

  • Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara - analizor de toxicologie, perfuzomat;
  • Spitalul de Pediatrie Pitești – nebulizator pentru dezinfecție, fierăstrău profesional ortopedie,  aspirator chirurgical, infuzomat;
  • Spitalul Clinic de Copii Brașov- incubator, masă radiantă;
  • Spitalul Județean de Urgență Giurgiu – pulsoximetru, aspirator secreții, spirometru, electrocardioagraf, termometru digital non contact;
  • Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc - paturi de spital cu saltea, monitoare Holter EKG;
  • Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe -   ecograf cu trei sonde.
ADVERTISING

Toate echipamentele vor fi achiziționate de Salvați Copiii România, din fondurile puse la dispoziție de MOL România. Necesarul de dotări a fost determinat în urma discuțiilor cu medicii și directorii spitalelor implicate, iar livrarea echipamentelor se va face începând cu finalul lunii februarie. 

Mai multe detalii despre program pot fi găsite pe site-ul www.molromania.ro, respectiv www.salvaticopiii.ro

Despre MOL România

MOL România este o subsidiară a MOL Group și una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezență de peste 25 ani pe piața autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse și servicii în domeniul comerțului de carburanți, lubrifianți, produse petrochimice și bitum. În prezent, compania deține un număr de 245 de stații de servicii, 2 depozite de carburanți, la Giurgiu și Tileagd și un terminal LPG la Tileagd. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la București, un sediu administrativ la Arad și un număr de aproximativ 250 de angajați proprii. MOL România a fost prima companie petrolieră care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, recompensat de două  ori cu locul I pentru calitate în clasamentul programelor de loialitate din România, în cadrul cercetării de piață QUDAL. MOL România este un membru activ al comunităților din care face parte, printr-o platformă extinsă de programe sociale precum Premiul Mentor, Programul MOL pentru Sănătatea Copiilor sau Permis pentru viitor. 

Despre Grupul MOL

Grupul MOL este o companie multinațională integrată și independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 30 de țări, aproximativ 25.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. În domeniul explorării și producției de hidrocarburi, experiența de peste 75 de ani a Grupului sprijină operațiunile de producție în 8 țări și activitățile de explorare în 13 țări. Grupul MOL controlează patru rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de peste 2.000 de benzinării în Europa Centrală și de Sud-Est, în 10 țări.

Despre Organizaţia Salvaţi Copiii

De 32 de ani, Salvați Copiii România construiește programe sociale, politici publice și practici solide în beneficiul copilului din România. Expertiza și complexitatea proiectelor la nivel național fac din organizație o instituție socială esențială, al cărei rol este medierea între societate și autoritatea publică, în beneficiul copilului. În cele peste trei decenii de activitate, Salvați Copiii a intervenit activ în societate, identificând soluții concrete pentru protejarea și sprijinirea copiilor vulnerabili și a militat, în același timp, pentru o colaborare viabilă cu autoritățile decidente, pentru asigurarea interesului superior al copilului. Salvați Copiii și-a asumat rolul de supraveghere vigilentă a autorităților publice, în așa fel încât acestea să implementeze politici publice de durată care să corecteze cauzele care duc la vulnerabilizarea copiilor. Totodată, organizația a reușit să creeze rețele active de solidaritate, prin încurajarea responsabilității sociale a companiilor și a societății, în sens larg. În calitate de membru al Save the Children, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări, VIZIUNEA noastră este o lume care respectă, pentru fiecare copil, dreptul său la supraviețuire, educație, protecție și participare, asumându-ne MISIUNEA de a obţine progrese importante privind modul în care copiii sunt tratați și producerea schimbărilor imediate și de durată în viaţa acestora. Peste 2.920.000 de copii au fost implicați în programele și campaniile Organizației Salvați Copiii.

În ultimii 11 ani, Salvați Copiii România a investit în Campania de Reducere a Mortalității Infantile  în România peste șapte milioane de Euro în dotarea a 102 unități medicale din toate județele țării cu 940 de echipamente medicale, care au ajutat la supraviețuirea și tratarea a peste 140.000 de copii.