Două tendințe deco prin care poți să-ți reîmprospătezi locuința în această vară

Două tendințe deco prin care poți să-ți reîmprospătezi locuința în această vară

Se apropie un nou sezon, iar, dacă locuința ta nu te mai inspiră, poate este momentul să faci câteva schimbări. Tendințele majore în materie de decorațiuni interioare din acest an pun accentul pe autenticitate, confort și refuzul standardizării. Culori luminoase, modele originale, materiale brute și/sau ecologice și forme organice reinventează atât interiorul, cât și exteriorul locuinței.

Ele te vor seduce și îți vor transforma viața cotidiană în cel mai scurt timp. Iată mai jos câteva tendințe pe care le poți adopta pentru a-ți transforma casa rapid, aducând un aer de modernitate. 

Materiale “zero deșeuri”

Devenită un stil de viață mai degrabă decât un obicei de consum, filosofia “zero deșeuri” s-a impus și în materie de decorațiuni interioare. 

ADVERTISING

Unul dintre principiile acestei filosofii responsabile este să alegi piese de calitate care vor rezista în timp. Fie că alegi un model de canapele extensibile 3 locuri ori de coltare living, o bibliotecă sau un bufet de bucătărie, optează pentru piese de calitate a căror durată de viață va fi semnificativ mai mare decât cea a celor din materii prime ieftine, precum plasticul, chiar dacă acest lucru înseamnă costuri mai mari și obiecte mai puține. Alege și obiecte mai sobre, clasice, atemporale, care vor trece de proba timpului. 

Materialele emblematice ale sezonului cald de anul acesta denotă o dorință de reînnoire sofisticată. Și, dacă lemnul natural apare ca un element clasic în interioarele noastre, materiile prime din stilul industrial capătă și ele din ce în ce mai multă popularitate. Obiecte decorative din beton, ipsos ori oțel și fier forjat, precum mese de cafea, scaune sau lămpi, se combină cu curbe, pentru un aer de modernitate. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

“Do it yourself” este o tendință care se menține și anul acesta, fiind o metodă ecologică și economică de a decora interiorul. Este vorba despre recuperarea, transformarea, îmbunătățirea și modificarea scopului pieselor de mobilier vechi și a obiectelor decorative de la utilizarea lor primară, pentru a le oferi o a doua viață, într-un decor ecologic și reciclat. 

Nu în ultimul rând, pentru designul interior “zero deșeuri”, analizează compoziția produselor, dar și originea acestora. Mizează pe circuitele scurte și artizanii locali, pe fabrici sau ateliere care folosesc materii prime reciclate și care poluează cât mai puțin. 

ADVERTISING

Tușe de vacanță

Vara este sinonimă pentru multe persoane cu vacanțele la mare. Mediterana devine o sursă de inspirație, în special prin culorile sale, arta și ritmul de viață. Ca și anul trecut, albastrul continuă să domine, modernizând locuința. Poți alege câteva tușe, precum mici piese de mobilier ori decorative, sau să vopsești o secțiune de perete, de exemplu, în living. Culoarea este ideală și pentru baie ori dormitor. 

Teracota a sedus în 2021 și-și continuă ascensiunea și în 2022. Aceasta culoare însorită are puterea de a încălzi interiorul și poate fi aplicată pe pereți, în asociere cu mobilier clasic din lemn natural și plante de interior bogate. 

Puțin mai departe de noi, Africa poate aduce soarele în locuință. Nu prin statuete și măști, ci prin țesăturile imprimate din bumbac tip African Wax. Fețe de mese, cuverturi sau tapiserii pot aduce o notă grafică exotică. Sau poți alege obiecte de decor din materiale nobile, ca arama, bronzul și lemnul. 

Decorul scandinav s-a impus în locuințele românilor de mulți ani și încă este un stil îndrăgit. Materialele vegetale, precum ratanul, răchita și bambusul, aduc o notă de confort, natural și șic, dar și un aer de modernitate. 

De la baie la dormitoare, bucătărie și living, tendințele de mai sus te vor ajuta să îți reîmprospătezi interiorul și să creezi un echilibru între calm și energie care să te susțină în viața ta de zi cu zi. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇