De ce să alegi o ușă antifoc pentru intrare? 6 motive

De ce să alegi o ușă antifoc pentru intrare? 6 motive

Ușile antifoc sunt unele dintre elementele care ar trebui integrate în planul de protecție antiincendiu al oricărei clădiri. Acestea reprezintă un mod eficient de a beneficia de siguranță sporită în fața flăcărilor. Sunt fabricate din materiale incombustibile, au o construcție ermetică, etanșează complet zona de trecere și, în funcție de clasa de rezistență, pot ține focul la distanță 60, 90 sau 120 de minute. Iată principalele motive pentru care trebuie să iei în considerare montarea unei uși antifoc la intrare:

Împiedică propagarea incendiului

Este important să știi că atât modelele simple, cât și ușile antifoc cu două canate acționează ca o barieră împotriva focului. Produsele sunt fabricate din materiale care întârzie sau țin la distanță flăcările ca să nu se extindă din partea afectată de incendiu către altă zonă a clădirii. Ușa antifoc compensează imposibilitatea unei intervenții rapide și previne transmisia excesivă a produselor de ardere, care chiar pot interfera cu folosirea rutelor de evacuare în siguranță.

ADVERTISING

Limitează fumul și gazele toxice

Pe lângă faptul că este deosebit de utilă pentru prevenirea răspândirii focului, o ușă antifoc poate ține la distanță și fumul sau gazele toxice. În cazul unui incendiu, din cauza arderii anumitor materiale, sunt emanate rapid gaze toxice, fum și căldură. Acestea pot împiedica evacuarea oamenilor, cauzează probleme sau îngreunează vizibilitatea. Însă, ușa antifoc are garnituri termoexpandabile aplicate pe margini, care își măresc volumul când temperatura ajunge la un anumit nivel, împiedicând astfel ca fumul, gazele, căldura și focul să se extindă de cealaltă parte a ușii.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Are capacitatea de a salva vieți

Spre deosebire de un produs standard, este mult mai rentabil să investești într-o ușă antifoc deoarece aceasta chiar poate salva vieți. În funcție de clasa de rezistență aleasă de către proprietar, ușa poate ține focul la distanță timp de 60, 90 sau 120 de minute. În felul acesta, echipele de intervenție pot evacua fără probleme oamenii prinși într-un incendiu. Totodată, ușa antifoc păstrează și integritatea lucrurilor și a obiectelor de valoare prin faptul că rămâne intactă pentru o perioadă limitată de timp.

Oferă rezistență și durabilitate superioară

Ușile antifoc sunt foarte rezistente la șocuri și au o durabilitate ridicată ce permite folosirea intensivă și constantă. Domeniile de aplicabilitate sunt diverse, ceea ce înseamnă că se pot instala atât în mediile rezidențiale, cât și în zonele comerciale sau instituțiile publice unde fluxul de persoane este mare. În plus, aceste tipuri de uși rezistă fără probleme în fața agenților chimici de natură corozivă și la diverși factori meteorologici.

ADVERTISING

Se întreține foarte ușor

În general, mentenanța unei uși antifoc presupune verificarea periodică a închiderii complete. De asemenea, este importantă monitorizarea integrității garniturilor intumescente, pentru ca acestea să fie tot timpul în poziția corespunzătoare, pe marginea canatului. Mai exact, întreținerea ușii antifoc ține de asigurarea permanentă a anumitor aspecte esențiale în vederea păstrării funcționalității depline în cazul unui incendiu.

Prezintă o estetică deosebită

Mulți își doresc o ușă elegantă pentru intrare, în ton cu stilul arhitectural al clădirii. Ei bine, designul modelelor antifoc poate fi îmbinat, în cel mai fericit mod, cu siguranța și utilitatea. Variantele metalice pot fi vopsite în toată gama de culori a paletarului RAL ori acoperite cu folie PVC cu diverse decorațiuni grafice. Mai mult, sunt disponibile și uși antifoc din lemn, dar și elemente vitrate, care au inserate geamuri antifoc.

O ușă antifoc înseamnă performanță înaltă, siguranță și securitate pentru orice spațiu. Poate fi instalată aproape oriunde, etanșează complet zona de trecere, contribuie la limitarea focului și reprezintă o asigurare suplimentară a clădirii.