Cum să folosești lemnul în amenajarea casei tale

Cum să folosești lemnul în amenajarea casei tale
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Lemnul este unul dintre cele mai vechi materiale folosite în construcția și amenajarea locuinței. Acesta nu doar că este foarte rezistent în timp, însă arată bine și își păstrează modernismul adaptându-se fiecărei noi perioade. 

Casele din lemn – rezistență și stil

Construirea unei case este un pas important pe care îl iei și de aceea este necesar să fii bine informat în legătură cu metodele pe care le poți alege. Lemnul este printre cele mai vechi materiale folosite la construirea caselor.

Acestea se pot face integral pe structură de lemn, se poate face doar nivelul superior pe structură de lemn, sau se poate folosi lemnul doar la acoperiș, însă acest material este de nelipsit în construcția unei case.

ADVERTISING

Lemnul este folosit si in productia de termopane, care sunt considerate a fi printre cele mai rezistente și calitative. Lemnul pentru construirea caselor este tratat în așa fel încât acesta nu va dezvolta carii și în plus este rezistent la foc și la trecerea timpului.

Dacă se folosește pentru a placa exteriorul casei acesta va avea nevoie de diferite tratamente care se repetă o dată la câțiva ani, tratamente menite să îl protejeze de acțiunea factorilor externi cum ar fi soarele, vântul și umezeala.

ADVERTISING

Pentru cei care preferă să aibă lumină naturală mai multă se recomandă balcoane sticlă, însă dacă îți dorești un aspect rustic al locuinței atunci poți să mergi pe varianta de lemn, care este rezistent și elegant.

Pentru amenajarea curții sau a grădinii poți folosi cu succes același material.

Îți poți realiza în grădina ta niște pergole din lemn pentru a avea un spațiu de odihnă și relaxare. Inclusiv mobilierul de grădină din lemn este preferat de multe persoane deoarece este elegant și rezistent. Tot din lemn se pot realiza diferite obiecte decorative, placări cu lambriu care să protejeze fațadele și să dea eleganță locuinței și chiar porți și garduri din lemn.

ADVERTISING

Tratamente necesare pentru întreținerea lemnului

Așa cum spuneam, pentru a rezista cât mai mult în timp, fără să apară probleme lemnul are nevoie de anumite tratamente care se fac repetitiv o dată la câțiva ani.

Printre tratamentele de bază care se fac lemnului, atât celui folosit pentru construcția și structura casei, cât și lemnului care este expus, se numară tratamentele care protejează de dăunători, carii ale lemnului, etc. și tratamentele ingnifuge, care sunt necesare.

Apoi se fac tratamente pentru lemnul expus la factorii externi, tocmai pentru protejarea acestuia. Razele soarelui și umezeala afectează uneori iremediabil lemnul, și acesta deși are o durată de viață foarte lungă se poate deteriora atât de tare încât nu se mai poate folosi într-un timp scurt. Pentru asta este necesar ca o dată la 2-3 ani să se facă aceste tratamente iar lemnul își va păstra calitățile și aspectul pentru mulți ani.